Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣpapathemelis
Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Extra 3 έδωσε ο Σ. Παπαθεμελής, ταράζοντας τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των λαθρομεταναστών (όπου ο κ. Παπαθεμελής είπε μεγάλες αλήθειες…), ενώ το δεύτερο μέρος ήταν αμιγώς πολιτικό. Ο κ. Παπαθεμελής προέβλεψε κατ’ αρχάς την ολοκληρωτική κατάρρευση των πρώην «μεγάλων κομμάτων» της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Κι όπως όλοι οι Έλληνες που κατέχουν από πολιτική, προέβλεψε –βάσει των δεδομένων που υπάρχουν- ότι στις επερχόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα είναι δεύτερο κόμμα και αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Ιδού:
«Η χώρα δεν έχει απέραντα περιθώρια να απορροφήσει ξένους, διότι δεν έχει τη δυνατότητα να τους παράσχει εργασία και επομένως ανθρώπινους όρους διαβίωσης. Η κυβέρνηση Σημίτη είχε διαπράξει ένα ατόπημα: είχε δεχθεί το «Δουβλίνο 2», το οποίο απεδείχθη καταστροφικό για την Ελλάδα, διότι με το «Δουβλίνο 2» έχουν καταφέρει οι φίλοι μας Ευρωπαίοι, όλους εκείνους τους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εισέρχονται μέσω Ελλάδος και δια της Ελλάδος σε άλλες χώρες, να τους εξαποστέλλουν όχι στις χώρες προέλευσης ούτε στην εκτός ευρωπαϊκών συνόρων τελευταία χώρα εισόδου τους στην Ευρώπη, που είναι η Τουρκία, αλλά στην πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι η Ελλάδα, στην οποία διαπεραιώθηκαν και στην οποία τους ξεφόρτωσε μία συστηματική και κατ’ εξακολούθηση ασκούμενη τουρκική πολιτική, η οποία αποβλέπει τα τελευταία πέντε έξη ή εφτά χρόνια στην προώθηση χιλιάδων μεταναστών, μουσουλμάνων εις το θρήσκευμα, προερχόμενων από χώρες της Εγγύς και της Απώτερης Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, μουσουλμάνους τους οποίους το νεο-οθωμανικό καθεστώς Ερντογάν τους ελκύει. Διότι εκτός των άλλων η Τουρκία έχει καταργήσει τη βίζα από μουσουλμανικές χώρες, και επομένως ο καθένας –Μαροκινός, Τυνήσιος, Αιγύπτιος, Πακιστανός, Αφγανός κ.λπ., κ.λπ.– μπαίνει ελεύθερα στην Τουρκία.
»Μπαίνει ελεύθερα στην Τουρκία όχι για να μείνει στην Τουρκία. Η Τουρκία τον προωθεί στην Ελλάδα. Η Τουρκία αποβλέπει να δημιουργήσει εδώ μια ισλαμική κοινότητα. Αλλά μαζική παρουσία μουσουλμάνων, οι οποίοι κατά ορισμένες αστυνομικές εκτιμήσεις μπορεί να φτάνουν και τα δύο εκατομμύρια σήμερα στη χώρα μας, υπάρχει και έχει δημιουργηθεί τα τελευταία τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια. Είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να της παράσχει εργασία, επομένως συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης. Επομένως το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι τεράστιο.
»Εγώ νομίζω ότι κάθε χώρα, όπως είναι υποχρεωμένη να προστατέψει τον εαυτό της κατά πάσης εχθρικής επιθέσεως, η οποία γίνεται ενόπλως, θα πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της και κατά εισβολών οι οποίες γίνονται αόπλως μεν αλλά είναι εξ ίσου επικίνδυνες με τις ένοπλες εισβολές.
ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
«Τα παλιά κραταιά κόμματα εξουσίας, το μεν ένα, το ΠΑΣΟΚ, έχει τελειώσει, το δε άλλο, η Ν.Δ., με την ολοκλήρωση της επιβολής των τελευταίων μέτρων θα τελειώσει και αυτό…
»Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής είναι περίπτωση ενός ακραίου κόμματος, το οποίο δεν φείδεται μέχρι στιγμής, τουλάχιστον ρητορικά αλλά και αρκετές φορές στην πράξη, να χρησιμοποιεί βία ή απειλή βίας. Κατά πόσον θα μπορεί να είναι βιώσιμη και με μέλλον αυτή η παράταξη, είναι πρόωρο να λεχθεί. Αλλά σε περιόδους οδυνηρές, όπως οι παρούσες, σε περιόδους παρακμής, όπως αυτή που διαβιώνουμε, είναι σφόδρα πιθανόν ότι τέτοια σχήματα θα πετύχουν, καθώς μάλιστα βλέπει κανείς τα παλιά κατεστημένα κόμματα να έχουν τελειώσει.
»Είναι σαφές ότι ένα νέο κόμμα υπό τον Τσίπρα έρχεται στην εξουσία. Σίγουρα δημιουργείται μια άλλη συνθήκη αντιπολίτευσης κ.λπ. Θεωρώ πολύ πιθανόν ότι μέσα σ’ αυτό το αλαλούμ, διότι οι άνθρωποι οι οποίοι φαίνεται να αποτελούν τη λεγόμενη «Χρυσή Αυγή» είναι ακραίοι, έχουν μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία της περιόδου της Βαϊμάρης, που είχε το κόμμα του Χίτλερ. Δείχνουνε μία φιλαλληλία, μία διάθεση να είναι παρόντες στις ανάγκες ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων…
»Οι άλλοι, οι κατεστημένοι και γνωστοί, εξακολουθούν να σφετερίζονται διψήφια νούμερα του κρατικού προϋπολογισμού, ως επιδοτήσεις, τα οποία χρησιμοποιούν για τον εαυτό τους, για τις κομματικές τους ανάγκες κλπ, κλπ. Ετούτοι εδώ δείχνουν ότι ένα μέρος τουλάχιστον το επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο. Δίνουν κάποια δείγματα άλλης λειτουργίας. Θεωρώ πολύ πιθανόν ότι εάν το κόμμα του κ. Τσίπρα αναδειχθεί πρώτο στις επόμενες εκλογές, δεν αποκλείω να είναι δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι η ταπεινή μου εκτίμηση υπό τις παρούσες συνθήκες και τα τωρινά δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :