Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μάδησαν άνεργο με αγγελία-παγίδαΕνα νέο τρόπο ανακάλυψαν επιτήδειοι για να καρπώνονται τα χρήματα ανυποψίαστων ατόμων, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και την ανάγκη των θυμάτων τους για εργασία. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία που έκανε άνεργος Χανιώτης, ο οποίος ψάχνοντας για δουλειά μέσα από μικρές αγγελίες έπεσε πάνω στην καλοστημένη παγίδα. Οπως κατήγγειλε στην Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οι απατεώνες που είχαν στήσει το παιχνίδι κατάφεραν να του αποσπάσουν χρήματα για να τον ενημερώσουν τάχα για θέση υπαλλήλου στο Μόναχο της Γερμανίας.


Στην καταγγελία του το θύμα αναφέρει πως στις 7 Φεβρουαρίου κι ενώ διάβαζε σε τοπική εφημερίδα και τις αγγελίες στο θέμα «Ζητήσεις υπαλλήλων - εργατοτεχνών», το μάτι του έπεσε σε ένα κείμενο που έλεγε: «Αμεσα ζητούνται από τρία ελληνικά εστιατόρια στη Γερμανία τέσσερις ψήστες, τρεις μάγειρες, πέντε ζευγάρια και τρεις βοηθοί. Παρέχεται διαμονή και διατροφή. Σύμβαση εργασίας και άλλες αποδοχές. Παρακαλούνται μόνο άτομα με ελληνική ταυτότητα. Κινητό τηλέφωνο … «Εγώ, ως ενδιαφερόμενος λόγω ανεργίας, αναζητώντας εργασία απευθύνθηκα τηλεφωνικά και ο κύριος που βγήκε στη γραμμή μού είπε ότι υπάρχει μία θέση βοηθού μαγείρου στο Μόναχο, όμως θα μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες μόνο αν καταθέσω διάφορα ποσά, τα οποία σας αναλύω (έξοδα κούριερ, εισιτήρια, φόρος εισιτηρίων), συνολικού ύψους 1.800 ευρώ, τα οποία εγώ κατέθεσα».

Το θύμα αναφέρει ότι ο άντρας από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τού είπε πως θα έπρεπε να μιλήσει προηγουμένως με τον εργοδότη, κάτι που δεν έγινε ποτέ: «Εχω ενημερώσει μέσω καταγγελίας μου την εισαγγελική αρχή» προσθέτει. Ο άτυχος άντρας πλήρωσε πολύ ακριβά την πρόταση για δουλειά στη Γερμανία και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Με την καταγγελία του αυτή ο Χανιώτης επιθυμεί να προειδοποιήσει και άλλους ανυποψίαστους συμπολίτες του να έχουν το νου τους για να μην πέσουν κι εκείνοι θύματα της καλοστημένης απάτης.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :