Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛ... ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟ!Θέμα υπογραφής του πρωτοκόλλου της Άγκυρας μπορεί να τεθεί μόνο ταυτόχρονα με τα θέματα που προτάσσει η τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος σε θέματα όπως το απευθείας εμπόριο και το άνοιγμα του αεροδρομίου «Ερτζάν» στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Ερωτηθείς από Γερμανό δημοσιογράφο κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στην Άγκυρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για το αν τίθεται θέμα να υπογράψει η Τουρκία το πρωτόκολλο της Άγκυρας, ειδικά μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη ως προέδρου, ο Ερντογάν είπε «καταρχάς να τα ξεχωρίσουμε. Δεν ήταν εκλογές στην Κύπρο, αλλά στη Νότια Κύπρο».
Συνέχισε λέγοντας ότι «έχει εκλεγεί ο Αναστασιάδης, αλλά δεν γνωρίζω ποια θα είναι η στάση του. Εάν υπάρξει στάση υπέρ της δίκαιης και μόνιμης λύσης, τότε κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που αναλογούν και στην Ελλάδα. Θα πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα».
Ο Ερντογάν έθεσε θέμα ταυτόχρονων βημάτων τόσο για το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, όσο και για το αίτημα της ΕΕ για υπογραφή εκ μέρους της Τουρκίας, της συμφωνίας επανεισδοχής. «Έχουμε κάνει ανοίγματα στο θέμα το λιμανιών και των αεροδρομίων, αλλά δεν είδαμε κάποια ανταπόκριση στα ανοίγματά μας αυτά» είπε ο Ερντογάν, εννοώντας τις προτάσεις που έχει διατυπώσει η Άγκυρα τα τελευταία χρόνια, για το ταυτόχρονο άνοιγμα του αεροδρομίου «Ερτζάν» και το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα.

Enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια :