Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Διώκεται ποινικά όποιος μιλάει για την κυβέρνηση δωσίλογων…!! j
Μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ήταν αρκετή για να παραπεμφθούν στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων και Κεφαλληνίας.

Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δύο εισαγγελέων ανήρτησε πριν από λίγο καιρό στο διαδίκτυο επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η συνάδελφος του φέρεται να επικρότησε την επίμαχη επιστολή. Επειδή όπως έχουμε εκφράσει πολλάκις στην Ελλάδα μόνο δημοκρατία δεν έχουμε και η ελευθερία του λόγου (για μερικούς) είναι ανεπίτρεπτη, σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών τον Νοέμβριο του 2012 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα. Οι κατηγορίες ήταν: ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, λόγω απλά της συμφωνίας με τον συνάδελφο της, η Εισαγγελέας Κεφαλληνίας αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.).

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων. Στη συγκεκριμένη επιστολή ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές», ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες» και ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής- οπερέτας και της Κυβέρνησης "yes men" που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές». Φυσικά, όλα αυτά ακούστηκαν κάπως «βαριά» και «ανάρμοστα» για το ήθος των βο(υ)λευτών που μάχονται για να ξεπουληθεί καθετί Ελληνικό και για να γίνει η χώρα προτεκτοράτο των τοκογλύφων. Η πολύ ελευθερία του λόγου τελικά (όταν αντιτίθεται στις επιταγές της μνημονιακής κυβέρνησης) κάνει κακό… 

Δεν υπάρχουν σχόλια :