Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΞΥΠΝΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΙΔΕΡΑ… – ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ «45ΑΡΙΑ»



PSOMIADHS31
Δεν είναι καθόλου ευχάριστα τα νέα για τον έκπτωτο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη (πιο γνωστό ως… «Ζορό») και επίδοξο… σωτήρα του έθνους (προ ημερών υποσχέθηκε πως μέχρι το Πάσχα θα έχει φτιάσει κόμμα για να μας… σώσει).
Έτσι, συμπληρωματική ποινική δίωξη εις βάρος του, καθώς και εις βάρος του αδερφού του Διονύση (για την περίοδο που ήταν αντινομάρχης τεχνικών έργων), άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για τα λεγόμενα «45άρια», δηλαδή τα έργα που φέρεται να έδινε σε «ημετέρους» με απευθείας αναθέσεις η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Για να σας το κάνουμε πιο λιανά, για έργα κόστους μέχρι 45.000 ευρώ δεν γίνεται δημόσιος διαγωνισμός (όπου όποιος κάνει την καλύτερη προσφορά παίρνει την εργολαβία) αλλά απευθείας ανάθεση. Βέβαια, τα περισσότερα έργα είναι άνω των 45.000 ευρώ, οπότε οι πονηροί «αυτοδιοικητικοί» σε συνεργασία με τους εργολάβους, «κόβουν» ένα μεγάλο έργο σε 5- 10 μικρότερα (τα οποία εμφανίζουν ως διαφορετικά και βέβαια όλα έχουν κόστος κάτω από 45.000 ευρώ) κι έτσι τρώνε τον αγλέουρα!
Η δίωξη κατά Ψωμιάδη στηρίζεται στο τελικό πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή που διερεύνησε την υπόθεση και αφορά συνολικά 456 έργα, κατά το διάστημα 2006-2011, από τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο με 4,1 εκατ. ευρώ.
Οι φρέσκιες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους αδελφούς Ψωμιάδη, σε βαθμό κακουργήματος, είναι οι εξής: ηθική αυτουργία σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.
Δύσκολες εποχές για επίδοξους… σωτήρες, ειδικά τώρα που πέφτει βαρύς ο πέλεκυς σε όλους τους «πρώην» (Τσοχατζόπουλος, Παπαγεωργόπουλος) για να γλιτώσουν οι «νυν»…

Δεν υπάρχουν σχόλια :