Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ: ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ



KNAT
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Όπως είναι γνωστό, κατά την προχθεσινή επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα γνωστά μαρξιστικά απόβλητα έκαναν αντισυγκέντρωση (η οποία διαλύθηκε λόγω… βροχής). Εκείνο που δεν είναι γνωστό, είναι ότι το κάλεσμα για την παρακρατική αντισυγκέντρωση το έκανε το ΚΚΕ:
«Οι εργαζόμενοι το νιώθουν κάθε μέρα στο πετσί τους. Η εκμετάλλευση μεγαλώνει, ο θυμός, η αγανάκτηση, η φτώχεια, η ανέχεια φουντώνουν. Η εργατική τάξη θα απομονώσει τους φασίστες που είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος, το οποίο τους χρειάζεται για να τσακιστεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Άλλωστε η φασιστική τακτική τους της παραχάραξης της Ιστορίας και της πατριδοκαπηλίας τις προηγούμενες μέρες έδειξε το πρόσωπό της και στα παιδιά, ποτίζοντάς τα με το δηλητήριο του φασισμού. Δεν θα τους περάσει όμως. Η εργατική τάξη ενωμένη, οργανωμένη στα σωματεία και με στόχο ξεκάθαρο, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, έχει τη δύναμη να τσακίσει τους φασίστες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον κρητικό λαό, να γυρίσουν την πλάτη, να απομονώσουν τα ναζιστικά αποβράσματα, τους πολιτικούς απογόνους του Μεταξά και τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας!»
Το ίδιο έγινε και την προηγούμενη βδομάδα στην Πάρο. Το ΚΚΕ έκανε το επίσημο κάλεσμα, προσφέροντας την πολιτική ομπρέλα, και οι… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ κ.α.) το ακολούθησαν.
Γιατί όμως το έως τώρα αμέτοχο σε αντισυγκεντρώσεις κόμμα των σπαγκοραμμένων του Περισσού (που πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενούς τους), μπήκε στο παιχνίδι; Οι εξηγήσεις είναι οι εξής:
1ον) Ακόμα και το ΚΚΕ χάνει ψήφους προς την Χρυσή Αυγή! Χάνει όχι βεβαίως τους πορωμένους μαρξιστές, αλλά φτωχούς και αποκλεισμένους αντισυστημικούς ψηφοφόρους που ψήφιζαν ΚΚΕ από αντίδραση, νομίζοντας πως πρόκειται για αντισυστημικό κόμμα.
2ον) Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται προς τον μέσο ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ακόμα, μαλακώνοντας το λόγο του, το ΚΚΕ επιχειρεί να του αρπάξει τους αναρχοκομμουνιστές.
3ον) Το σύστημα έχει απογοητευτεί από τις άνευρες αντισυγκεντρώσεις που έκαναν οι… μπαχατέλες του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να ρίξει στη μάχη το… βαρύ πυροβολικό του: τα σταλινικά αποβράσματα! Κάτι βεβαίως που αποδεικνύει –για μια ακόμα φορά- πως το σταλινόβιο ΚΚΕ είναι το μακρύ χέρι του συστήματος κατά των πραγματικών εχθρών του!
Το πιθανότερο είναι να ισχύουν και οι τρεις εκδοχές…

Δεν υπάρχουν σχόλια :