Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΗΠΑ θέλουν να αναβιώσουν το ισλαμικό χαλιφάτο στον 21ο αιώνα

ΟΙ ΗΠΑ θέλουν να αναβιώσουν το ισλαμικό χαλιφάτο στον 21ο αιώνα
Άμα τη εμφανίσει της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, μιας τζιχαντιστικής ομάδας ισλαμιστών που έχει ως προμετωπίδα την εγκαθίδρυση χαλιφάτου στο Ιράκ, στην Συρία και στον Λίβανο, είχαμε αναφέρει ότι πρόκειται περί κατασκευάσματος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ήδη άρχισε να διαφαίνεται και να διευκρινίζεται ο απώτερος σκοπός αυτών των ισλαμοσυμμοριτών που δεν είναι άλλος από την δημιουργία γεωστρατηγικής πίεσης στην Ρωσία, Ινδία και Κίνα, τριών από τα πέντε κράτη-μέλη των BRICS.
Η σουνιτική οργάνωση, η οποία λίαν προσφάτως από ISIS (Islamic State of Iraq and ash Sham) μετονομάσθηκε σε IS (Islamic State) έδωσε στον αρχηγό της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάτι τον τίτλο του «χαλίφη», ο τίτλος αυτός στα αραβικά σημαίνει ο «διάδοχος» του προφήτη Μωάμεθ. Η ίδρυση χαλιφάτου από την IS βαδίζει  στα ιστορικά χνάρια του αρχικού χαλιφάτου που είχαν δημιουργήσει οι σύντροφοι του Μωάμεθ και που ήταν αποκλειστικά σουνιτικό.
Η τότε ίδρυση του σουνιτικού χαλιφάτου ήταν η αιτία της ρήξης με τους σιίτες του Αλή, εξαδέλφου του Μωάμεθ. Το ιστορικό σουνιτικό χαλιφάτο εκτείνονταν από τα σύνορα του Ιράν έως τα σύνορα με την Τουρκία και περιελάμβανε την Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο την Ιορδανία, την Παλαιστίνη και τα αραβικά Εμιράτα. Το αρχικό χαλιφάτο εξαφανίστηκε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την διάλυση του Οθωμανικού κράτους και την δημιουργία τεχνητών συνόρων στην Μέση Ανατολή ως απόρροια της αγγλογαλλικής συμφωνίας Sykes-Picot, μιας συμφωνίας που εξουδετέρωσε το χαλιφάτο αρχές του 20ου αιώνα.
Η προσπάθεια ίδρυσης νέου χαλιφάτου αρχές του 21ου αιώνα με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον και των Αμερικανοσιωνιστών γίνεται με σκοπό την διάλυση της Συρίας, του Ιράκ και του Λιβάνου, ευνοώντας πιθανώς την δημιουργία ενός Μεγάλου Κουρδιστάν, αλλά ταυτόχρονα έχει και άλλες γεωστρατηγικές επιπτώσεις στο επίπεδο της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Ευρασίας, σε μια περιοχή δηλαδή όπου συγκρούονται οι δυνάμεις της μονοπολικότητας με τις δυνάμεις της πολυπολικότητας.
Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σήμερα υπό την απειλή ενός ενδομουσουλμανικού εθνοθρησκευτικού πολέμου, κάτι που μετ’ επιτάσεως προσπαθούν να προωθήσουν οι Αμερικανοσιωνιστές προς ευόδωση των γεωπολιτικών τους σχεδιασμών. Αυτός ο εκκολαπτόμενος ενδομουσουλμανικός πόλεμος μεταξύ σουνιτών και σιιτών μπορεί να συμπεριλάβει περιοχές από το Μαρόκο έως το Κασμίρ και από την Σομαλία και το Σουδάν έως τον Καύκασο. Το υπό εκκόλαψη χαλιφάτο των ΗΠΑ του 21ου αιώνα μπορεί να έχει βαθιές γεωστρατηγικές επιπτώσεις στην Ρωσία, Ινδία και Κίνα, σε τρία κράτη που έχουν σημαντικές μουσουλμανικές μειονότητες. Το χαλιφάτο του Islamic State και οι τζιχαντιστές του δύνανται υπό προϋποθέσεις να αφυπνίσουν μουσουλμανικές έριδες σε αυτές τις μειονότητες που ανέρχονται όλες μαζί σε 200 εκατομμύρια και να οδηγήσουν σε αποσταθεροποιητικές τάσεις.
Ιδιαίτερα αισθητό μπορεί να γίνει αυτό στην Ινδία, η οποία θα είχε να αντιμετωπίσει σε μια τέτοια περίπτωση γεωπολιτικό αρμαγεδδώνα. Υπό αυτή την οπτική γωνία η επικαιρότητα της Ουκρανίας που προκλήθηκε από τους Αμερικανοσιωνιστές αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με την Μαύρη Θάλασσα, τον Καύκασο-Ευρασία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ο Πούτιν ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι τα γεγονότα της Ουκρανίας αποδεικνύουν την ύπαρξη σχεδίου περιορισμού της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσικής Συνομοσπονδίας και της εφαρμογής στρατηγικής περικύκλωσης της χώρας του.
Οι Αμερικανοσιωνιστές προωθούν στην Ευρασία το λεγόμενο «δημογραφικό μοντέλο», ήτοι την δημιουργία συνθηκών επανάστασης των μουσουλμανικών μειονοτήτων της Ρωσίας, όπως των Τσετσένων των ισλαμιστών του Νταγκεστάν και άλλων περίπου 20 εκατομμυρίων που ζουν ως μειονότητα μεταξύ Ουραλίων και Βόλγα, αλλά και της Κίνας η οποία έχει επίσης μια σουνιτική μειονότητα, τους Ουιγούρους. Οι Ουιγούροι είναι μογγολικής καταγωγής και ζουν στην επαρχία Σινγιάνγκ, ο δε πληθυσμός τους ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια. Η επαρχία Σινγιάνγκ με έκταση 1,6 εκατ. τετραγωνικά χλμ είναι πλούσια σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και κοιτάσματα ουρανίου, άρα πρόκειται για περιοχή με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία στην καρδιά της Ευρασίας. Οι Ουιγούροι σύμφωνα με πληροφορίες των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών είναι σε επαφή με τους τζιχαντιστές του χαλιφάτου του IS. 
Οι Αμερικανοσιωνιστές μετά τις γεωστρατηγικές αποτυχίες τους στην Συρία και στην Ουκρανία ξεδιπλώνουν νέα σχέδια, σχέδια back up, τοποθετώντας στην γεωπολιτική σκακιέρα ως νέα πιόνια τους τζιχαντιστές του Islamic State. Το χαλιφάτο του 21ου αιώνα και οι ισλαμοσυμμορίτες της παγκοσμιοποίησης εναντίον των BRICS. Οι ισλαμιστές της λίθινης εποχής ως πιόνια της μονοπολικότητας εναντίον της πολυπολικότητας και του πολιτισμού. Η μάχη έχει κριθεί εκ των προτέρων.

Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια :