Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

STOP από τον Πούτιν στα cheeseburgers των McDonalds! Τα βγάζουν σκάρτα και τα απαγορεύουν. Μιλάμε για κράτος όχι για μπουρδέλο

cheeseburger

H Διεύθυνση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των υγειονομικών υπηρεσιών της Ρωσίας Rospotrebnadzor της περιοχής του Novossibirsk… ξεκίνησε μια διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου της Μόσχας για να απαγορεύσει την πώληση κρέατος κάποιων προιόντων McDonalds. Τα στοχευμένα προιόντα είναι τα cheeseburgers, filets-au-fish, τα chickenburgers, τα παγωτά με φρούτα και τα milk-shakes.
Σύμφωνα με την Rospotrebnadzor η εταιρεία καταπάτησε τον κανονισμό για την περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτείνες και υδατάνθρακες όσο και για τις ενδείξεις των βαθμών σε θερμίδες.Επιπλέον η υπηρεσία τονίζει ότι η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά αυτών των hamburgers, ψαριών και παγωτών δεν αντιστοιχεί στα δελτία πληροφόρησης που προορίζονται για τους πελάτες.

Οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται από έλεγχο ρουτίνας που πραγματοποίησε τον Μάιο σε 2 ρεστοράν fast-food McDonalds στο Novgorod.Αυτός ο έλεγχος αποκάλυψε σημαντικές παραβιάσεις του νόμου.Οι πρώτες ακροαματικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2014.
Επιπρόσθετα η Wendy’s Co η Τρίτη πιο μεγάλη αλυσίδα εστίασης ταχυφαγείο στις ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου ότι θα εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά εντός 3 ετών. (lecourrierderussie.com 29/07/14)
Πορφύρης Δ.-Σταφυλά Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια :