Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Πρώτα προκαλούν και μετά θέλουν και άλλη στρατιωτική βάση στην Κρήτη οι Αμερικάνοι

Πρώτα προκαλούν και μετά θέλουν και άλλη στρατιωτική βάση στην Κρήτη οι Αμερικάνοι
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το νέο αίτημα της ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για νέα στρατιωτική βάση στην Κρήτη. Αυτή τη φορά θέλουν να εγκαταστήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία είναι υπό συζήτηση το αν θα φέρουν οπλισμό ή όχι. Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα το «Βήμα», σημειώνοντας ότι διενεργούνται «καυτές» διαπραγματεύσεις σχετικώς με τις απολαβές που θα έχει η χώρα μας, αν προχωρήσει σε αυτή την παραχώρηση.

Το εξοργιστικό της όλης υποθέσεως είναι ότι διαβάζουμε στην ίδια πηγή ότι το αντάλλαγμα που ζητάνε οι ζήτουλες του ΥΠΕΞ του «ντούτσε» Βενιζέλου, δεν είναι κάποια πλεονεκτήματα στα μείζονα θέματα της εξωτερική πολιτικής. Ζητάνε απλώς να πάρουν τα πλεονάζοντα UAV όταν λήξει η σύμβαση για την παραχώρηση της νέας βάσης. Όμως, όπως σημειώνει σχετικώς ο αρθρογράφος, οι αμερικανοί ζητούν μία μάλλον πιο μόνιμη εγκατάσταση, γεγονός που καθιστά το αίτημα άτοπο.
Ας έλθουμε τώρα και στο μείζον ζήτημα της όλης διαπραγμάτευσης. Ποιοι είναι αυτοί που ζητούν χώρο στην Ελλάδα για να «αράξουν» τα μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη τους; Είναι οι ίδιοι που προ καιρού, δια στόματος του αντιπροέδρου τους, Τζο Μπάιντεν, έλεγαν ότι θα πρέπει να συνεκμεταλλευτούμε το ελληνικό φυσικό αέριο με τούρκους! Είναι οι ίδιοι που δια της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωναν ότι «άλλο Κύπρος και άλλο Ουκρανία», νομιμοποιώντας τον Αττίλα και τις σφαγές που υπέστηκε ο Κυπριακός Ελληνισμός.
Θα έπρεπε, λοιπόν, οι μανδαρίνοι και οι δελφίνοι του ΥΠΕΞ, αντί να ζητιανεύουν μερικά UAV, να τρίξουν τα δόντια στους αμερικανούς, φέρνοντας τους ενώπιον των ευθυνών τους. Στο κάτω – κάτω της γραφής, αν έχουν εγκατεστημένες βάσεις εντός της ελληνικής, ας δώσουν τα του καίσαρος τω  καίσαρι, κάνοντας το σωστό, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :