Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟ ΤΟ «ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ» ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ»
Άρθρο του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί

Ήταν ακόμα νωπό το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και άκρατος ο ενθουσιασμός των εξαπατημένων Ελλήνων που εκθείαζαν τη «σθεναρή» στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραφε και αναπαρήγαγε για έναν ολόκληρο μήνα περιστατικά κατά τα οποία περαστικοί της πλατείας Συντάγματος έσπευδαν να συγχαρούν τον Υπουργό των Οικονομικών για την επάξια και ελληνοπρεπή του στάση απέναντι στις διαπραγματεύσεις, αν και ο όρος «διαπραγμάτευση» ήταν την περίοδο εκείνη ακόμα άγνωστος.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όμως, αυτού του παραληρήματος γύρω από τη συγκυβέρνηση και τον τρόπο που αυτή αντιμετώπισε αρχικά τους εκπροσώπους την Τρόικα στην Ευρώπη είναι όλες εκείνες οι φήμες που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ. Μια άχαρη χειραψία, ένα νεύμα δυσαρέσκειας και μια φράση που είπε ο τελευταίος στο αυτί του Βαρουφάκη πυροδότησαν φήμες που ήθελαν τον εκπρόσωπο των δανειστών να λέει στον Υπουργό ότι η ελληνική κυβέρνηση «εξολόθρευσε» τους τοκογλύφους.

Τρεις μήνες μετά και η απάτη αποκαλύπτεται. Περιχαρείς οι τοκογλύφοι υποδέχονται με πλατειά χαμόγελα τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και κανενός το πρόσωπο δε μαρτυρά δυσαρέσκεια, παρά μόνο «αισιοδοξία» για την εφαρμοσιμότητα των νέων αιματηρών μέτρων που θα θεσπιστούν για το καλό της χώρας. Κι όσο για το κατά πόσο η όψιμη αντιμνημονιακή κυβέρνηση κατάφερε να νικήσει τους θεσμούς, δε χρειάζεται να επικαλεστούμε τα προεκλογικά ψέματα του Τσίπρα για να αποδείξουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αρκεί να θυμηθούμε την τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή, που, μεταξύ άλλων, κάλεσε όλα τα κόμματα σε εθνική συνεννόηση για να επιτευχθεί μια συμφωνία έντιμου συμβιβασμού! Από την κατάργηση με ένα άρθρο του μνημονίου δηλαδή και το τέλος της δυναστείας των τοκογλύφων φτάσαμε στην περιβόητη εθνική συνεννόηση, σαν αυτές που έκαναν οι προκάτοχοι του Τσίπρα όταν θέλησαν να παραμείνουν στην εξουσία ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού. Σε αυτό το κάλεσμα η Χρυσή Αυγή δηλώνει περήφανα πως δεν ανταποκρίνεται, γιατί η «εθνική συνεννόηση» προϋποθέτει την πίστη στο Έθνος, πίστη που έρχεται σε αντίθεση με την ικανοποίηση των αιτημάτων των τοκογλύφων που έχουν διαλύσει την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :