Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Χρυσή Αυγή: “Ούτε Βενιζέλος, Ούτε Σαμαράς, ήρθε το Μνημόνιο της αριστεράς: Υψηλός ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και δόσεις «εις το διηνεκές»”

samaras-tsipras

Από το επίσημο ιστολόγιο της Χρυσής Αυγής: Νέα πρόταση κατέθεσε προς την τρόικα η ομάδα του Τσίπρα, στην προσπάθεια να πείσουν τον κοσμάκη ότι… διαπραγματεύονται. Με μακιαβελικές τακτικές προσπαθούν να πείσουν τον Λαό ότι δήθεν έρχονται πολύ χειρότερα, έτσι ώστε να τον αναγκάσουν να «καταπιεί» το αριστερό μνημόνιο. Στην νέα πρόταση, όπως παραδόθηκε από κυβερνητικούς παράγοντες προς δημοσιογράφους, γίνεται συγγνωστό ότι η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, που περιλαμβάνει νέα φοροεπιδρομή εναντίον των Ελλήνων, υφεσιακά μέτρα, που δήθεν θα αποδεχόταν, και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Ας δούμε, λοιπόν, αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρείχε η κυβέρνηση Κατά πρώτον θα υπάρξουν τρεις συντελεστές ΦΠΑ. Ένας χαμηλός στο 6,5% για φάρμακα, βιβλία και θέατρα, ενώ φήμες λένε ότι και τα νέα ρεστοράν «Λιτός Βίος» θα εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία. Σε αυτήν δεν θα είναι οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τα τρόφιμα, γεγονός που σημαίνει μία πρόσθετη επιβάρυνση 28% για τον φτωχό απλό κόσμο, με στόχο να στραγγιχτεί άλλο ένα δισ. ευρώ, από αυτούς που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ο μεσαίος συντελεστής θα πάει στο 13% και εκεί θα μπούνε οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τα τρόφιμα, ενώ στο 23% θα πάνε τα συσκευασμένα τρόφιμα.
Ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει κανονικότατα, ενώ τελειώνουν ακόμα και οι συζητήσεις για την κατάργησή του αργότερα, τα επόμενα χρόνια. Οι φήμες για μείωση των αντικειμενικών αξιών, αποδείχτηκαν επίσης ψεύτικες και έτσι θα έχουμε τον εν λόγω επαίσχυντο φόρο κανονικά και τα επόμενα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για την «έκτακτη»εισφορά, η οποία επίσης θα παραμείνει, πλήττοντας την μεσαία τάξη με άλλον ένα τρόπο, οδηγώντας στην φτωχοποίηση, αυτού που μέχρι τώρα είχαν ξεφύγει από αυτήν.
Στα άλλα σημεία του εν λόγω πλάνου, που παρέδωσε η κυβέρνηση προς τους δανειστές παρουσιάζεται ένα πλάνο αναδιάρθρωσης του χρέους, μέσω επαναγοράς του από μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο Σύριζα έχει αποδεχτεί το σύνολο του χρέους, που προήλθε από την προκλητική διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τις μίζες, τις ρεμούλες και τις κλεψιές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, βεβαίως, ήταν απολύτως αναμενόμενο με ηγέτη της διαπραγματευτικής ομάδας τον Δραγασάκη, που είχε συνυπογράψει την αρχική αμαρτωλή σύμβαση με τη Siemens. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :