Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μηνύση Χρυσής Αυγής κατά Καμίνη και Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.


Μηνύση Χρυσής Αυγής κατά Καμίνη και Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Μετά τη σωρεία παρανομιών που διεπράχθησαν την Μεγάλη Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος και το Φρουραρχείο, η Χρυσή Αυγή διά του βουλευτή της Γερμενή Γεωργίου, κατέθεσε σήμερα μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Πιο συγκεκριμένα στραφήκαμε κατά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Παπαγιαννόπουλου και του επικεφαλής των μέτρων στο Σύνταγμα για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Η καταπάτηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, η κατάλυση του άρθρου 11 παρ. 2 του Συντάγματος που θεμελιώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και η επίθεση και χρήση χημικών ακόμη και κατά εκλεγμένων βουλευτών, είναι πράξεις που θα κριθούν από την Δικαιοσύνη.
Μηνύθηκε επίσης ο δήμαρχος Καμίνης ως ηθικός αυτουργός και δύο άντρες της προσωπικής του ασφάλειας για παράνομη βία και παράνομη κατακράτηση μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου. Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχιστούν σε ευρύτερη κλίμακα σε ολόκληρη την επικράτεια. Όποιος επιχειρεί να περιορίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και του κόμματός μας θα οδηγείται ενώπιον των Αρχών και της Δικαιοσύνης.
ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος, στο οποίο κατοχυρώνεται θεσμικά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση μπορεί να απαγορευτεί με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, αν εξαιτίας της επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής. Η αναιτιολόγητη και βίαιη απαγόρευση της  συγκέντρωσης, πρωτοφανής στα χρονικά για ειρηνική συνάθροιση,  για διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα καθώς και τα μέσα που μετήλθαν τα αστυνομικά όργανα (ωμή βία, ρίψη χημικών, αφαίρεση των κλειδιών των φορτηγών διανομής, απειλές για συλλήψεις χωρίς ύπαρξη αδικήματος) που εκτελούσαν εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. (φυσικής και πολιτικής), τους καθιστά ποινικά υπόλογους για την τέλεση των αδικημάτων της κατάχρησης εξουσίας (239 παρ. β) και της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ) , πράξεις οι οποίες δεν είναι άδικες για τα αστυνομικά όργανα που τις εκτέλεσαν και για τις οποίες τιμωρούνται ως αυτουργοί οι διατάξαντες προϊστάμενοι αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 21 ΠΚ.
Για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην οδό Φιλαδελφείας, όπως προκύπτει από τις καταγραφές από την κάμερα, αλλά και από τις εκατέρωθεν δηλώσεις, είναι φανερό ότι ο μεν Δήμαρχος είναι ηθικός αυτουργός (άρθρο 46 παρ.1 α ΠΚ) , οι δε δύο αστυνομικοί της φρουράς του οι φυσικοί αυτουργοί των πράξεων της παράνομης βίας (330 ΠΚ) και της παράνομης κατακράτησης (325 ΠΚ) η οποία έλαβε χώρα στο πρόσωπό μου. Ειδικότερα, παράνομη βία υφίσταται επειδή χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου σωματική βία (δέσμευση των χεριών μου, ώθησή μου με τη βία σε κατεύθυνση αντίθετη από εκείνη που ήθελα)  που με εξανάγκασε σε πράξη ή ανοχή (περιορισμός μου σε μια γωνιά και απομάκρυνσή μου από τον χώρο χωρίς τελικά  να συναντήσω τον εγκαλούμενο), ενώ η παράνομη κατακράτηση συντελέστηκε με τη στέρηση της ελευθερίας της κίνησής μου και με την βίαιη απομάκρυνσή μου από τον χώρο, χωρίς τη θέλησή μου και με την ταυτόχρονη άσκηση σωματικής βίας.  Η ηθική αυτουργία υφίσταται αφού ο Δήμαρχος, με πρόθεση προκάλεσε στους αστυνομικούς της φρουράς του την απόφαση να εκτελέσουν τις άδικες πράξεις που διέπραξαν, αφού όχι μόνο ήταν παρών καθ’ όλη την εξέλιξη του επεισοδίου, αλλά και επειδή παρά τις διαμαρτυρίες μου προς τα όργανά του και προς εκείνον να με απελευθερώσουν, ο εγκαλούμενος τους έδωσε εντολή να με οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ενώ γνώριζε την ιδιότητά μου, την οποία είχα σε όλους γνωστοποιήσει.
Εξάλλου, επειδή διαθέτω και τη βουλευτική ιδιότητα, κατά την οποία , σύμφωνα με το άρθρο 62 Συντ. «ο βουλευτής δεν διώκεται …, ούτε συλλαμβάνεται… ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος…» , τόσο ο ηθικός αυτουργός (πρώτος εγκαλούμενος)  όσο και οι φυσικοί (αστυνομικοί) , τέλεσαν ταυτόχρονα και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ )  αφού όλοι, σύμφωνα με την έννοια του άρθρου 13 ΠΚ λογίζονται υπάλληλοι που με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να βλάψουν κάποιον άλλο, όπως καταγράφεται στη νομοτυπική μορφή του οικείου εγκλήματος, γνωρίζοντας την ιδιότητά μου, την οποία πολλάκις επικαλέστηκα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των παράνομων πράξεων εναντίον μου.
Επειδή  έχω έννομο συμφέρον , για την πρώτη περίπτωση (των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην Πλατεία Συντάγματος) ως πολίτης και για τη δεύτερη περίπτωση (τα επεισόδια στην οδό Φιλαδελφείας) ως παθών, να ζητήσω την κατά νόμο δίωξη των υπευθύνων για τα αδικήματα που τέλεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :