Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Απάντηση στα παπαγαλάκια της Αλήθειας και μερικές αλήθειες για το PfP



Η εφημερίδα Αλήθεια βιάστηκε να "αποκαλύψει" πως ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ έχουν την ίδια θέση στο ζήτημα της ένταξης στον "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη". Δεν καταλαβαίνουν ή προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν πως η αντίθεσή μας έχει διαφορετική αφετηρία αλλά και κατάληξη, από τον συλλογισμό του ΑΚΕΛ. Εμείς δεν είμαστε προσκολλημένοι σε ψυχροπολεμικές εποχές, για να δαιμονοποιούμε καθετί δυτικό ή ανατολικό αντίστοιχα. Εμείς βλέπουμε μόνο το Εθνικό συμφέρον και πως αυτό εξυπηρετείται.

Η αίτηση για είσοδο στον "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη" δεν εξυπηρετεί κάποιο εθνικό συμφέρον, ιδιαίτερα  από την στιγμή, που γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως η Τουρκία θα θέσει βέτο στην ένταξή μας. Άλλωστε αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός, να θέσει βέτο η Τουρκία για να βρεθεί εκτεθειμένη στην διεθνή κοινή γνώμη. 

Ένας δεύτερος λόγος που επικαλούνται επί του αντικειμένου, είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας, διαδικασιών και λειτουργιών, από τα νατοϊκά πρότυπα στην Εθνική Φρουρά. Για να μπορούν τμήματα της Ε.Φ. να διεξαγάγουν κοινές ασκήσεις-επιχειρήσεις με στρατιωτικά τμήματα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, να μιλάνε δηλαδή την ίδια "γλώσσα" κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους.

Τα δύο όμως αυτά επιχειρήματα καταρρίπτονται γρήγορα από ένα σοβαρό αναλυτή. Πρώτον η Τουρκία εδώ και καιρό δεν επιτρέπει την είσοδο της Κύπρου σε διάφορους οργανισμούς. Άρα δεν θα πρόσθετε κάτι στην διεθνή θέση της Τουρκίας, η συμπεριφορά της κατά της Κύπρου στο θέμα του Συνεταιρισμού. Αντίθετα θα έδειχνε πως η Κυπριακή Δημοκρατία στρέφεται κατ' αποκλειστικότητα προς την Δύση για αναζήτηση συμμαχιών.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επανειλημμένως ανέφερε πως ο Ελληνισμός θα πρέπει να στραφεί κι αλλού για στρατηγικές συμμαχίες...

Όσο για την στρατιωτική πλευρά θεωρούμε πως η Εθνική Φρουρά μπορεί και πρέπει να εκσυγχρονίσει τα συστήματά της και τις ακολουθούμενες διαδικασίες στα νατοϊκά πρότυπα με την βοήθεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μια αναβάθμιση που θα προσφέρει αρκετά στην αύξηση του επαγγελματισμού της Εθνικής Φρουράς.

Οι λόγοι λοιπόν που είμαστε αντίθετοι στην αίτηση ένταξής μας στον "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη", διαφέρουν κατά πολύ από τους αντίστοιχους του ΑΚΕΛ, και καλό θα ήταν να μην αφήνονται εντυπώσεις από έντυπα και μη, μέσα ενημέρωσης.


Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :