Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

AΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΑΛ – “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ” ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ – Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΛΑ, ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

POKKOK

Στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ και στην επίταξη των υπηρεσιών προχωρά η κυβέρνηση μετά και από ανακοίνωση του θηλυκού Γεωργαλά, Σοφίας Βούλτεψη.
Με τις κωμικοτραγικές αιτιάσεις περί μη ύπαρξης “συνδικαλιστικού αιτήματος” και απεργίας “υποκινούμενης”, η “Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” έκρινε πως η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι παράνομη και καταχρηστική, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουδείς νόμος που να απαγορεύει απεργία η οποία δεν έχει αμιγώς “συνδικαλιστικά” αιτήματα.

Ακολουθεί η κατάπτυστη απόφαση της Κυβέρνησης, ο αυταρχισμός της οποίας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε την κυβέρνηση-τσίρκο των Απριλιανών πραξικοπηματιών, δείχνει να ξεπερνά κάθε προηγούμενο όριο θρασύτητας καθώς επικαλείται έννοιες όπως “Δημοκρατία, νομιμότητα και… δημόσιο συμφέρον”, έννοιες των οποίων το περιεχόμενο ουδείς μέχρι στιγμής ευτέλισε, διέσυρε και καταρράκωσε όσο η ίδια:
“Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.
Ωστόσο λίγο νωρίτερα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, επέλεξε τον δρόμο του αγώνα από εκείνον μιας ευτελισμένης και νόθας νομιμότητας που επιχείρησε να επιβάλει η Δικαιοσύνη, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά ως η μακρά χειρ της μειοψηφούσας πλέον Κυβέρνησης και κρίνοντας την απεργία ως “παράνομη και καταχρηστική”.
Το πρωί o υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Mega, ουσιαστικά προανήγγειλε την επιστράτευση των απεργών λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :