Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: “ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ”. ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ-ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΛΩΝ!!!

mixaloliakos13

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος μίλησε στην ενημερωτική ιστοσελίδα bankingnews.gr για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Την Ελλάδα την διοικεί μια παρέα, μια κάστα που ελέγχει την χώρα πολιτικά και οικονομικά αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ανήκει σε αυτή την παρέα… Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό μοντέλο ανάπτυξης, χρειάζεται εθνική παραγωγή για να ξεφύγει από την αδιέξοδη πολιτική των δανεικών αναφέρει σε συνέντευξη του στο bankingnews.gr ο Νίκος Μιχαλολιάκος Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τους 4 μήνες διαπραγμάτευσης, ωστόσο σπεύδει να αναφέρει ότι πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον βραχυχρόνια δεν κινδυνεύει, γιατί δεν έχει πολιτικό αντίπαλο. Στην ερώτηση ευρώ ή δραχμή απαντάει ότι η Ελλάδα άπαξ και δεν έχει εθνική παραγωγή δεν μπορεί να πάει σε εθνικό νόμισμα, έχει παγιδευτεί στο ευρώ.
- Τι σημαίνει η συμφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ που επί 4 μήνες διαπραγματεύεται ενάντια στην πολιτική των μνημονίων;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Θα πρόκειται για προδοσία αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει σε ένα μνημόνιο. Δεν θα με εξέπληττε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά δεν θεωρώ ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τον δρόμο της υποταγής και της συμφωνίας θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Δεν υπάρχει πολιτικό αντίπαλο δέος αυτή την στιγμή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα εισπράττει από την πολιτική χρεοκοπία της ΝΔ.
Η πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής είχε ένα στρατηγικό στόχο. Ήμασταν το μόνο κόμμα που αύξανε εντυπωσιακά την δύναμη του και οι μηχανισμοί προσπάθησαν να μας περιθωριοποιήσουν ώστε να μην υπάρχουν αντίπαλα δέη. Το μείζον πολιτικό και ιδεολογικό θέμα δεν είναι η συμφωνία, αλλά οι όροι του δανεισμού. Όταν σε δεσμεύουν στον αγγλικό δίκαιο, αυτό δεν ονομάζεται δανεισμός αλλά εθνικός διασυρμός. Επί 200 χρόνια η Ελλάδα δανειζόταν με βάση το ελληνικό δίκαιο και μετά το 2012 η Ελλάδα δανείζεται με όρους αγγλικού δικαίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ένα μοιραίο λάθος. Νομίζει ότι το 36% που τον ψήφισε έχει τις ίδιες απόψεις με τα στελέχη του, που εκπροσωπούν το 4% του ελληνικού λαού. Θα διαπιστωθεί όχι άμεσα, αλλά θα διαπιστωθεί ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να κυβερνάει… η πολιτική φθορά θα είναι ραγδαία. Το 36% δεν είναι προστάτες των λαθρομεταναστών μην έχετε αυταπάτες. Ξέρω περιπτώσεις πολιτών που ήσαν Χρυσή Αυγή και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει ο Σαμαράς. Γνωρίζω περίπτωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία, ο οποίος έχει ψηφίσει Χρυσή Αυγή στο παρελθόν… αλλά όνομα δεν θα πω.
- Αν πάμε σε ρήξη ως χώρα τι θα σημάνει αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Θα πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια εις βάρος του έθνους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε την ρήξη θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να επιλέξει την στρατηγική της ρήξης. Δεν μπορεί να διαπραγματεύεσαι για έντιμο συμβιβασμό αλλά στρατηγικά να σχεδιάζεις την ρήξη, όταν μάλιστα σε έχουν υποχρεώσει να συγκεντρώσεις και το τελευταίο ευρώ.
Θα είναι εγκληματικό λάθος για τον ΣΥΡΙΖΑ, εγκληματικό λάθος των αριστερών εις βάρος της πατρίδας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε να πάει σε ρήξη είχε την εθνική και ηθική υποχρέωση να προετοιμάσει την κοινωνία για ρήξη. Δεν το έχει κάνει και αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδίαζε την ρήξη. Δεν μπορείς να εξαντλείς 4 μήνες σε διαπραγματεύσεις και να μην έχεις σχεδιάσει τι θα συμβεί μετά την ρήξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εμφανίζεται ένα αριστερό κόμμα, αλλά διατηρεί επαφές με το διεθνές κεφάλαιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι το μέσο, να αποτελέσει την Κερκόπορτα ώστε το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο να χτυπήσει την Ευρώπη. Αυτοί που έχουν το απόλυτο κεφάλαιο έχουν την δυνατότητα να μεταθέτουν το πρόβλημα. Δεν σας κινεί την περιέργεια ότι όπως το 1929 έτσι και το 2008 οι κρίσεις ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και κατέληξαν να είναι ευρωπαϊκή κρίση. Η διεθνής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία 7-8 χρόνια ξεκίνησε από την Lehman Brothers αλλά έγινε ελληνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα; Είναι τυχαίο; Όχι.
- Μήπως η Ελλάδα έχει παγιδευτεί μεταξύ της απειλής των capital controls και της εφαρμογής του μνημονίου; Μήπως τελικά είμαστε παγιδευμένοι στην στασιμότητα;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι παγιδευμένη. Σχεδίασαν το μέλλον της Ελλάδος περιθωριοποιώντας την μέσα σε μια παγίδα φόβου. Αν υπήρχε μια σοβαρή εθνική κυβέρνηση, η χρηματοδότηση της οικονομίας θα προερχόταν από τον ελληνικό λαό, όπως σε άλλα κράτη που στρέφονται στον εσωτερικό δανεισμό. Έκαναν τον Έλληνα να μην εμπιστεύεται την ίδια του την πατρίδα.
Η Ελλάδα δεν έχει να επιλέξει μεταξύ ενός καλού και ενός κακού σεναρίου. Μια χώρα όπως η Ελλάδα που την κατάντησαν οικονομία που δεν παράγει, το σενάριο είναι μόνο κακό. Η Ελλάδα αντί να εφαρμόζει ένα εθνικό σχέδιο αναδόμησης της οικονομίας της καταφεύγει στο μόνιμο αδιέξοδο των δανεικών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τα μνημόνια είναι βέβαιο ότι θα ξαναδανειστεί. Τα δανεικά είναι εξάρτηση, είναι παγίδα, είναι αδιέξοδο.
- Ποια είναι η πρόταση της Χρυσής Αυγής στο οικονομικό αδιέξοδο;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Η λύση για την Ελλάδα δεν θα έρθει από τα δανεικά. Θα έρθει από την εθνική παραγωγή. Η Γερμανία έχει εθνική παραγωγή, η Γαλλία έχει εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα είχε εθνική παραγωγή. Πλέον είναι μια ακραία εισαγωγική οικονομία που εφαρμόζει ένα μοντέλο διαχείρισης, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια ανακυκλώνει το αδιέξοδο. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ξανά παραγωγική. Σε 5 χρόνια έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ, άρα τα μνημόνια δεν έφεραν τις λύσεις που επαγγέλλονταν οι θιασώτες των μνημονίων.
- Η Χρυσή Αυγή, θα προστάτευε τις ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται σε κίνδυνο;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες, το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει και να προστατέψει τις τράπεζες με όρους κεφαλαίων καθώς τίθεται θέμα κρατικού παρεμβατισμού. Η λύση της αναπτυξιακής τράπεζας που και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγγείλει θα ήταν μια λύση αλλά χρειάζεται κεφάλαιο και κυρίως εμπιστοσύνη από τους πολίτες, ώστε να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους, σε αυτή την νέα τράπεζα.
- Ευρώ ή δραχμή κύριε Μιχαλολιάκο;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Το ευρώ το έχουμε πληρώσει πανάκριβα, το έχουμε χρυσοπληρώσει. Δεν τους χρωστάμε, αλλά μας χρωστάνε. Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους ευρωπαίους δανειστές μας. Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα. Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα.
Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους.
- Χρειάζεται αναδιάρθρωση το ελληνικό χρέος;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Όσοι αγόραζαν προ PSI+ ελληνικά ομόλογα αναλάμβαναν και το ελληνικό ρίσκο. Η ελληνική κυβέρνηση με ένα τρόπο εθνικά αναξιοπρεπή χάρισε την νομική υπόσταση του χρέους υιοθετώντας το αγγλικό δίκαιο που αυτό σημαίνει ότι και να κάνουμε ως χώρα θα πληρώνουμε.
Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι ταφόπλακα. Η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες αλλά χρωστάει σε κράτη όταν ξέρετε πολύ καλά ότι τα χρέη των κρατών είναι ο δανεισμός των ιδιωτών στα κράτη. Η Ελλάδα έχει διακρατικό χρέος. Το ελληνικό χρέος έχασε τα νομικά χαρακτηριστικά του επαχθούς όταν μετατράπηκε από ελληνικού δικαίου σε αγγλικού και από τους ιδιώτες μεταφέρθηκε στα κράτη.
Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει το χρέος.
- Ορισμένες θέσεις της Χρυσής Αυγής προσομοιάζουν με ορισμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. όπως το χρέος δεν είναι περίεργο αυτό;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του γιατί, ενώ ξέρει ποια είναι η δίκαιη και λογική λύση για το χρέος ακολουθεί επικοινωνιακές τακτικές “ήξεις αφήξεις”. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το χρέος πρέπει να πληρωθεί, εμείς λέμε πρέπει ριζικά να αναδιαρθρωθεί με όλους τους τρόπους. Οι ιδιώτες με την στήριξη του ευρωπαϊκού πολιτικού και τραπεζικού συστήματος ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά ομόλογα και πλέον η Ελλάδα δανείζεται διακρατικά.
Λένε ότι δάνεισαν την Ελλάδα 245 δισ. ευρώ. Σας ερωτώ: Αν είχαν επενδυθεί 245 δισ. στην Ελλάδα, σήμερα η χώρα μας θα ήταν ο επίγειος παράδεισος του πλούτου και αντί αυτού μιλάμε αν θα επιβληθούν capital controls.
Άρα είναι μύθος ότι δάνεισαν την Ελλάδα, τα λεφτά πήγαν αλλού να προστατέψουν τις τράπεζες και τους ιδιώτες επενδυτές.
- Ελλάς – Ρωσία συμμαχία ή όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Η Ελλάδα ορθά προσεγγίζει την Ρωσία, αλλά μην γελιόμαστε, η Ρωσία δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα και ξέρετε γιατί; Οι ισχυρές χώρες βοηθούν μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει ότι ανήκουμε στην σφαίρα επιρροής τους.
Η Ρωσία, γνωρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει στην σφαίρα επιρροής της Ε.Ε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει βοήθεια από καμία ξένη χώρα. Κανείς δεν θα δώσει λεφτά για να διασώσει ένα οικόπεδο που δεν είναι δικό του. Καλές κουβέντες θα ακούμε, λεφτά δεν θα παίρνουμε.
- Ποια είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα; Το σχέδιο της εθνικής παραγωγής που μας είπατε απαιτεί δεκαετίες για να αποδώσει;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Όχι η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, που μπορεί να αναδείξει τις δυνάμεις και δυνατότητες της. Έχει κοιτάσματα υδρογονανθράκων και πολλά άλλα. Η Ελλάδα δεν έχει εθνική πολιτική ηγεσία που να οραματιστεί και να σχεδιάσει την Ελλάδα πώς θα είναι μετά από 20 χρόνια.
- Θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει βραχυχρόνια. Δεν κινδυνεύει από την ΝΔ. Η ΝΔ έχει πάρει τον κατήφορο όχι μόνο λόγω Σαμαρά, αλλά επειδή η ΝΔ δεν έχει να προσφέρει τίποτε. Η ΝΔ έχει παγιδευτεί στηρίζοντας το μνημόνιο και αυτό λειτουργεί αποκρουστικά στην κοινωνία. Η ΝΔ είναι καταδικασμένο κόμμα, έχει πάρει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
Αν δεν είχε στηθεί το βρώμικο κόλπο του συστήματος ενάντια στην Χρυσή Αυγή, τώρα θα βρισκόταν στο επίκεντρο του πολιτικού παιχνιδιού.
- Θα έχουμε μετεξέλιξη των κομμάτων σε φιλομνημονιακά και αντιμνημονικά κόμματα;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Όχι, θεωρώ απλοϊκή αυτή την προσέγγιση. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εμείς ως Χρυσή Αυγή τασσόμαστε κατά του μνημονίου αλλά έχουμε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Η Χρυσή Αυγή παρότι αποκλεισμένη και διωκόμενη βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Δεν σας κινεί την περιέργεια ότι καλούν την ΔΗΜΑΡ, ένα ανύπαρκτο κόμμα, 13ο κόμμα ήταν στις εκλογές, και δεν καλούν το τρίτο κόμμα; Οι μηχανισμοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ελέγχουν ακόμη το κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει αλλά τους μηχανισμούς τους ελέγχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
- Στην δικαστική υπόθεση της Χρυσής Αυγής τι εξελίξεις έχουμε;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Κρατήστε αυτή την συνέντευξη. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα αθωωθούν όλοι και κυριολεκτώ, γιατί δεν υπάρχει κατηγορία. Τα περί εγκληματικής οργάνωσης έχουν καταρρεύσει. Η παραπομπή μας σε δίκη είναι άδικη, στο τέλος θα αθωωθούμε, θα νικήσουμε.
Μας φυλάκισαν, μας έχουν κατ’ οίκον περιορισμό, μας κυνήγησαν αλλά ξέρουν ότι θα αθωωθούμε. Εμείς στην Χρυσή Αυγή αυτό περιμένουμε, την αθώωση μας. Τα δύο πρώτα χρόνια της φωτιάς προσπάθησαν να μας εξοντώσουν και σταθήκαμε όρθιοι. Να θυμάστε αυτό που σας λέω… ξέρουν ότι θα αθωωθούμε.
- Όσο βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση η Χρυσή Αυγή θα παραμένει σχετικά δέσμια πολιτικά και δημοσκοπικά;
Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Ισχύει σε ένα βαθμό. Ήμασταν 15% στις δημοσκοπήσεις πριν 1,5 χρόνο αλλά έχουμε καταφέρει να είμαστε τρίτο κόμμα. Αν δεν μας είχαν κυνηγήσει θα ήμασταν στο 10% με 15%.
Η Χρυσή Αυγή θεωρεί την δικαστική διαδικασία, λύτρωση. Θα αθωωθούμε και όσοι κριθούν ότι έχουν κάνει παράνομες πράξεις να λογοδοτήσουν, αλλά εμείς θα αθωωθούμε. Στην δημόσια δίκη θα αθωωθούμε και θα αθωωθούμε πανηγυρικά. Κάποτε είχε γραφεί ότι τον Παπαδόπουλο τον πήγαν φυλακή γιατί δεν είχε παρέες στο Κολωνάκι.
Την Ελλάδα την διοικεί μια παρέα, μια κάστα που ελέγχει την χώρα πολιτικά και οικονομικά. Εμείς αποφασίσαμε ως Χρυσή Αυγή να μην ανήκουμε σε αυτήν την παρέα και αυτό πληρώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :