Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”-ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ- ΕΚΤ:ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕLA ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ

koukouloforoi1
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιείται  στο Μάξιμου, υπό τον πρωθυπουργό, στη σκιά της απόφασης της ΕΚΤ να υποβοηθήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA αλλά και μετά την παρουσίαση της τελευταίας πρότασης της Κομισιόν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρωθυπουργός είχε από το πρωί συνεργασία τόσο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Σε εξέλιξη η σύσκεψη του συμβουλίου συστημικής ευστάθειας υπό τον κ. Βαρουφάκη, με στόχο να εκτιμηθεί η κατάσταση ενόψει της Δευτέρας, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Θα τεθεί στο μικροσκόπιο η απόφαση της ΕΚΤ αλλά και η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.
 Προσερχόμενος στη σύσκεψη, ο υπουργός δήλωσε ότι «με την χθεσινή του απόφαση το Eurogroup στέρησε από τους Έλληνες τη δυνατότητα να πουν ένα “ναι” ή ένα “όχι”».
 «Οι Έλληνες θα επιδείξουν νηφαλιότητα και εμείς θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλότητα στην καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών», τόνισε.

Πρέπει να τονιστεί η απαράδεκτη πολιτική συγκεκριμένων ΜΜΕ(τα οποία το ΜΑΚΕΛΕΙΟ έχει κατονομάσει)τα οποία με πρωτοφανή σφοδρότητα καταφέροπνται εναντίον των πολιτών, τους τρομοκρατούν, τους φοβίζουν, παίζουν με τον πανικό τους. Εκτίμηση μας είναι ότι πολύ κακώς δεν έχει παρέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Διαπράττονται κακουργήματα που μένουν στον αέρα και η κυβέρνηση κοιμάται ή καταδικάζει από δικά της μέσα πολύ μικρής εμβέλειας που δεν φθάνουν στον απλό Έλληνα πολίτη ο οποίος ακούει επικίνδυνους συστημικούς παπαγάλους να κινδυνολογούν και να διαπράτουν ποινικά αδικήματα σοβαρής μορφής. 

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΕΚΤ – ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕLA ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ο ELA παραμένει στα ίδια επίπεδα για τις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με απόφαση της ΕΚΤ, που συνεδρίασε σήμερα για την χρηματοδότηση στην Ελλάδα.
Διατηρείται λοιπόν το όριο στα 89 δισ. ευρώ.
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των κρατών – μελών να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες των οικονομικών της Ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι
Η ΤτΕ ως μέλος του ευρωσυστήματος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Χαμός έγινε πριν λίγες ώρες με τη φερόμενη δήλωση Βαρουφάκη ότι θα κλείσουν οι τράπεζες τη Δευτέρα. Να πάει ο κόσμος να βρει όλους τους αλήτες Γερμανοτσολιάδες δημοσιογράφους (ξέρετε καλά ποιοι είναι αυτοί) και να τους πάει με τις κλωτσιές στο Σύνταγμα , να τους ξυρίσει τα κεφάλια και να τους ξεβρακώσει.
Βαρουφάκης: Τα capital controls στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης είναι μια αντίφαση
Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων εντός μιας νομισματικής ένωσης αποτελεί αντίφαση, και η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται στην ίδια αυτή την ιδέα, έγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο Twitter, με αφορμή δημοσιεύματα περί δήλωσής του στο BBC ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει σήμερα (Κυριακή) το βράδυ την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και το κλείσιμο των τραπεζών τη Δευτέρα.
Capital controls within a monetary union are a contradiction in terms. The Greek government opposes the very concept.
— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) June 28, 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :