Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου (16/3/13) Κλέβουν νόμιμα τον κόσμο με την πρόφαση κουρέματος




Σείστηκε σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός με την επιπολαιότητα που διακρίνει τους αξιωματούχους μας στα θέματα της οικονομίας. Κατά την ψεσινή συνεδρίαση του EUROGROUPο «ηγέτης» μας που τον θέλει η κρίση άλλωστε, συμφώνησε όπως υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων του ύψους 6,75% για τις καταθέσεις από 1 ως και 100.000 και 9,9% για μεγαλύτερες καταθέσεις.


Το χειρότερο είναι πως προσπαθούν μέσω των εκβιασμών, να πείσουν τον κόσμο ότι η κίνηση αυτή αν και οι ίδιοι δεν την ήθελαν όπως τονίζουν, είναι σωτήρια, αφού αν δεν συμφωνούσαν στο κούρεμα τότε θα κατάρρεε το τραπεζικό σύστημα και θα χρεοκοπούσε η πατρίδα μας.

Με την κοντόφθαλμη πολιτική τους, αφού δεν βλέπουν που οδήγησε την Ελλάδα η δανειακή σύμβαση, οδηγούν τον λαό μας στην πλήρη εξαθλίωση και την απόγνωση. Τα πρώτα δείγματα από τους όρους του μνημονίου είναι ήδη ορατά και το που οδηγούμαστε είναι εξόφθαλμο.

Η ανεργία ολοένα και αυξάνεται, γίνονται αποκοπές στα επιδόματα προς τους δυσπραγούντες συμπολίτες μας, την μάνα κτλ, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, ο κόσμος άρχισε να πεινά και να ψάχνει απεγνωσμένα ένα κομμάτι ψωμί μέσω των συσσιτίων που διοργανώνονται, εκατοντάδες νέοι αφήνουν την πατρίδα τους και φεύγουν στο εξωτερικό ψάχνοντας κάποια δουλειά για να βγάζουν τα προς το ζην και τώρα ενημερωνόμαστε για το κούρεμα των καταθέσεων. Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι είμαστε ακόμα στην αρχή, αφού ακολουθούν ακόμη χειρότερα, με πρώτο και καλύτερο αυτό της βαριάς φορολογίας. 

Μέτρα τα οποία θα ωθήσουν τον λαό μας στην εξαθλίωση και στην ηθική κατάπτωση, αφού η πείνα και η ανεργία θα στοιχειώσει ακόμη περισσότερα σπίτια, ενώ ως φυσικό επακόλουθο θα ακολουθήσουν αυτοκτονίες από όσους δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν αυτή την δύσκολη κατάσταση στην οποία μας έχουν οδηγήσει.

Παρ' όλα αυτά, ευτυχώς για τους πολιτικάντηδες μας θα σωθούν οι τράπεζες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τόνισε χιλιάδες φορές, ότι η πατρίδα μας δεν είναι καμιά επιχείρηση για να χρεοκοπήσει.  Στο δίλημμα που μας θέτουν, μνημονιακά μέτρα ή κατάρρευση των τραπεζών, εμείς τους απαντάμε ότι πάνω από όλα θέτουμε το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας, με οποιοδήποτε τίμημα και ας καταρρεύσουν οι τράπεζες. Τασσόμαστε κάθετα ενάντια στην δανειακή σύμβαση, γιατί δεν είμαστε διατεθημένοι να εκχωρήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε διεθνείς τοκογλύφους.

Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ξεκάθαρα σχέδιο ληστείας εις βάρος των συμπατριωτών μας, αφού βάζουν νόμιμα το χέρι στην τσέπη μας. Εμείς απαιτούμε όπως υπάρξει ΑΜΕΣΑ λογιστικός έλεγχος, να διαφανούν οι πραγματικοί ένοχοι που οδήγησαν την Κύπρο σε αυτά τα δύσβατα μονοπάτια, να δημευθεί η περιουσία τους για κοινωφελή σκοπό και να οδηγηθούν οι κλέφτες φυλακή.

Ας σταματήσουν επιτέλους οι πολιτικάντηδες μας να τους υποθάλπτουν και αν είναι οι ίδιοι καθαροί, ας προβούν σε άμεσα μέτρα προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τις ζημιές που δημιούργησαν άλλοι και ούτε είμαστε διατεθειμένοι να υποτάξουμε την πατρίδα σε κανένα.

Γραφείο τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :