Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αφύλακτα τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια - Ελεύθερη η είσοδος λαθρομεταναστών - ΒΙΝΤΕΟ



Ανοιχτή επιστολή Νο2 πρός τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας.
θέμα : Εύζωνοι - λαθρομετανάστευση και βίντεο
Κύριοι η κατάσταση με την είσοδο-έξοδο λαθρομεταναστών έχει επιδεινωθεί δραματικά στην περιοχή μας. Έχουμε σε χωριά των 200 κατοίκων κάθε μέρα περισσότερους απο 100 λαθρομετανάστες να περιφέρονται. 
Έχουμε διαρήξεις και καταλήψεις ακατοίκητων κτιρίων. Δεν υπάρχει πλέον το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους παρόλο που στούς Ευζώνους έχει συνοριοφύλακες. 
Και οι λόγοι είναι οι εξής:
Α) Από τούς 100 συνοριοφύλακες οι 70 είναι στον Έβρο και Κομοτηνή και με 30 άτομα δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες. Το κρατητήριο είναι για 8 άτομα , δεν πληροί τους όρους κράτησης και στοιβάζοναι 30.Όλα τα Α.Τ της περιοχής είναι γεμάτα και αναγκάζονται να μήν κάνουν συλήψεις.
Β) Στον Έβρο τα καταφέρατε και δέν έχουμε είσοδο λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να ακολουθούν το δρομολόγιο Τουρκία -Βουλγαρία- Σκόπια- Εύζωνοι.
Συμφωνούμε με την δήλωση σας οτι η λαθρομετανάστευση είναι το υπ'αριθμόν 1 πρόβλημα για την χώρα μας.Επιτέλους κάντε και στούς Ευζώνους ότι κάνατε και στον Έβρο όσο είναι νωρίς: λάβετε μέτρα.
Ένα πρώτο μέτρο θά ήταν η μεταφορά αυτών που συλαμβάνονται στο πλησιέστερο στρατόπεδο της Δράμας έως ότου γίνει στρατόπεδο στο Κιλκίς..Διότι τα υπάρχοντα κρατητήρια στο νομό Κιλκίς απο την μιά δεν επαρκούν και απο την άλλη είναι ακατάλληλα για να φιλοξενίσουν για αρκετό διάστημα κρατούμενους.Παράδειγμα στο κρατητήριο των Ευζώνων που είναι κατασκευής του 1950 τα λύμματα απο τον βόθρο τρέχουν συχνά μέσα στο χωριό.
Στο συνοριακό τμήμα των Ευζώνων δεν μπορείς να κάτσεις πάνω απο 5 λεπτά απο τη μπόχα.Οι δε συνοριοφύλακες είναι εκτεθειμένοι σε οποιαδήποτε μεταδοτική ασθένεια εφόσον δεν τηρήτε εκ των πραγμάτων κανένας κανόνας υγιεινής.
Πάρτε μία γεύση τι γίνεται μέρα μεσημέρι στη παλιά εθνική Πολυκάστρου -Ευζώνων 8χιλ απο την οριογραμμή.

Δ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΚΙΛΚΙΣ 

taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :