Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τράπεζα της Ελλάδος:Λογιστική οφθαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα - Απόλυτη επιβεβαίωση Χρυσής Αυγής


Τράπεζα της Ελλάδος:Λογιστική οφθαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα - Απόλυτη επιβεβαίωση Χρυσής Αυγής

    Την χθεσινή ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την τεράστια απάτη του δήθεν "πρωτογενούς πλεονάσματος" επιβεβαίωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος. Σαμαράς και Στουρνάρας αποδεικνύονται στην πράξη απατεώνες. Μεταχειρίζονται μία λογιστική οφθαλμαπάτη για να προωθήσουν την καταστροφική πολιτική τους. Εξαπατούν τον ελληνικό λαό με χαλκευμένα στοιχεία, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία και να συνεχίσουν το άθλιο έργο τους. Η ανθελληνική μνημονιακή πολιτική με τις οριζόντιες περικοπές δεν δημιουργεί πλεόνασμα, αλλά περαιτέρω ύφεση και ανεργία, μέχρι την οριστική διάλυση της εθνικής μας οικονομίας. Μόνη λύση η άμεση καταγγελία του μνημονίου, η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους και η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή.
Σε σωρεία ανακοινώσεων περί πρωτογενούς πλεονάσματος, μαζί με τα απαραίτητα μηνύματα ελπίδας και ανάκαμψης, επιδίδεται από χθες το Υπουργείο Οικονομικών και η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Την γνωστή συνταγή παραμυθολογίας επιστρατεύει για πολλοστή φορά ο Σαμαράς και το οικονομικό του επιτελείο, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασαν αποτελεί το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.
Σύμφωνα λοιπόν με το τελευταίο δελτίο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Κεντρικής Κυβέρνησης: "υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,55 δισ. έναντι πρόβλεψης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος για έλλειμμα 3,14 δισ. Έχουμε δηλαδή μια εντυπωσιακή υπερκάλυψη του στόχου κατά 5,7 δισ. ευρώ". Αυτό το δήθεν "πρωτογενές πλεόνασμα" που παρουσιάζουν οι υπάλληλοι των τοκογλύφων αποτελεί μια οφθαλμαπάτη και στοχεύει στην εξαπάτηση των Ελλήνων.
Εξετάζοντας τι κρύβεται πίσω από αυτή τη δημοσιονομική εικόνα διαπιστώνουμε αρχικά ότι οι καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων και στις πληρωμές ισοδυναμούν με ένα ποσό περίπου 4 δισ. που, αν συνυπολογιστούν, μετατρέπουν το πλεόνασμα σε έλλειμμα 1,5 δισ. Επιπλέον οι μειωμένες επιστροφές φόρων, που είναι κατά 663 εκατομμύρια χαμηλότερες από τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου, εμφανίζουν σημαντικά βελτιωμένη την εικόνα.
Όμως η λογιστική δημιουργικότητα δεν σταματά εδώ, διότι είναι εντυπωσιακή η αύξηση των εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (δηλαδή οι εισπράξεις από τα ευρωπαϊκά κονδύλια), που υπερβαίνουν κατά 1,55 δισ. τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Από την πλευρά των δαπανών δεν υπάρχει θέμα δημιουργικής λογιστικής, αλλά υπερβάλλοντος ζήλου στις περικοπές. Η κυβέρνηση κατάφερε να περιορίσει τις δαπάνες που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο τσακίζοντας χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Όλα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που κανένας δεν μπορεί να διαψεύσει.
Η Ελλάδα με οικονομικούς όρους ήταν, είναι και θα είναι με την πλάτη στον τοίχο, όσο το χρέος είναι 320 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα βρίσκεται σε προκατασκευασμένο αδιέξοδο και οι πολιτικοί είναι υπόλογοι όσο εξακολουθούν να ικανοποιούν τα συμφέροντα και τις απατήσεις των ξένων τοκογλύφων, που σκοπό έχουν την δέσμευση των καταθέσεων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :