Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;




    Προς αποκλιμάκωση βαίνει η κρίση με τη Συρία, μετά και τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα στο δίκτυο NBC, πως η ρωσική πρόταση να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας «θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποτροπή των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων».
Επίσης, σε δηλώσεις του στο ABC επανέλαβε πως, αν ο πρόεδρος Άσαντ έθετε υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά του όπλα, μία επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία θα ετίθετο «οπωσδήποτε» σε παύση. «Το θεωρώ ως μία σχετικά θετική εξέλιξη. Ας δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε μία “γλώσσα” που θα μας οδηγήσει στην αποφυγή μίας επίθεσης, αλλά ταυτόχρονα θα εκπληρώνει και τους δικούς μας στόχους-κλειδιά, τη διασφάλιση, δηλαδή, πως αυτά τα χημικά όπλα δεν χρησιμοποιούνται».
Προ δεκαημέρου, είχαμε γράψει πως δύο είναι οι εκδοχές της καθυστέρησης της αμερικανοσιωνιστικής επιδρομής στη Συρία. Ή ότι ετοιμάζουν έναρξη της επιδρομής την 11η Σεπτεμβρίου, για εύλογους συμβολικούς και συναισθηματικούς λόγους, ή ότι έχουν χάσει τον έλεγχο του συρφετού που συγκροτεί τη λεγόμενη «αντιπολίτευση» της Συρίας και φοβούνται ότι μπορεί να πάνε για μαλλί και να βγούνε… κουρεμένοι.
Δεδομένου ότι η 11η Σεπτεμβρίου πέρασε, καταλήγουμε στη δεύτερη εκδοχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια :