Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ε. Συναδινός: Ανεργία και υπερφορολόγηση μαστίζουν την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Ελευθέριος Συνανιδός κατά την συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμών έθεσε το θέμα της ανεργίας και της υπερφορολόγησης που μαστίζει την χώρα μας. Παράλληλα αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας να αυξηθούν τα κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.
Ακολουθεί η ερώτηση που απύηθυνε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε.Συναδινός στον Γιάτσεκ Ντομινίκ:

Κ. Ντομινίκ, πριν ακριβώς μία κοινοβουλευτική περίοδο βρισκόταν στη θέση σας η εκ Βουλγαρίας Ρουμιάνα Ζέλεβα τότε Υπουργός Εξωτερικών της χώρας της απαντώντας επί τρεις ώρες στις ερωτήσεις της αντίστοιχης επιτροπής.
Δυστυχώς βέβαια για την ίδια, επικρίθηκε τόσο έντονα από τους ευρωβουλευτές για τις απαντήσεις της, ώστε υποχρεώθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της λίγο μετά την ακρόαση. Ασφαλώς δεν εύχομαι την ίδια κατάληξη για σας, όμως υποχρεούστε να μας πείσετε με τις απαντήσεις σας, σύμφωνα πάντα με το άρθρο 17 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η Κομισιόν πρέπει "να προάγει το κοινό συμφέρον της Ευρώπης" και οι Επίτροποι πρέπει να "επιλέγονται βάσει των γενικών τους ικανοτήτων και της προσήλωσής τους στην ευρωπαϊκή ιδέα παρέχοντας πλήρη εχέγγυα ανεξαρτησίας". Εσείς μέχρι πριν λίγες ημέρες ήσασταν Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, και μάλιστα δεν έχετε νομίζω τη μεγάλη εμπειρία στη χρήση του ευρώ σαν το εθνικό σας νόμισμα.
Είναι αναμενόμενο λοιπόν να μην μπορείτε κατά την άποψή μας να αποκοπείτε ξαφνικά από τους χώρους με τους οποίους είχατε δεσμούς μέχρι πρότινος. Πείτε μας λοιπόν πως σκοπεύετε να συμβάλλετε στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει χώρες ιδρυτικά και παλαιά μέλη της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η χώρα μου η Ελλάδα, πως νομίζετε ότι μπορείτε να πείσετε για την αναγκαιότητα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όταν η ανεργία, η υπερφορολόγηση, η φτωχοποίηση που επιδεινώνονται με επιβολή απάνθρωπων και αντικοινωνικών μέτρων και μνημονίων έχουν ωθήσει αρκετούς λαούς, δικαίως θα έλεγα, σε ευρωσκεπτικισμό και τέλος πως σκέπτεστε να αυξήσετε, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό τα κονδύλια που θα αποσκοπούν στην καταπολέμηση της ανεργίας, την επανεκκίνηση της ανάπτυξης και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :