Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΠΑΡΤΕ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΑΖΙ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ, ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΚΑΛΤΣΟΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ...

ΤΡΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ 

ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΑΛΛΑ… ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

10
Γράφει ο Αντίοχος.

Τον τελευταίο καιρό έχουν… αγριέψει πολύ οι κομμουνιστές στην Ελλάδα (με τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, υποπτεύομαι…) και συνεχώς απειλούν. Μία πως θα βγούνε στο… κλαρί και στα… γουναράδικα, την άλλη ότι θα ολοκληρώσουν τη μισή δουλειά που έγινε το 1944 στο Μελιγαλά, την παράλλη ότι θα κάνουνε «1,2,3 πολλά πολυτεχνεία» και άλλα παρόμοια.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονταν τρεις ορειβάτες από την Ξάνθη που επιχείρησαν να ακολουθήσουν τα ίχνη του… Άρη Βελουχιώτη (ή «Μιζέρια», όπως ήταν το κομματικό του παρατσούκλι…) τις τελευταίες ημέρες της… μίζερης ζωής του, στα ορεινά των Τρικάλων και… αποκλείστηκαν λόγω μιας καλοκαιρινής μπόρας. Κοινώς, τα συντρόφια τα ’καναν μούσκεμα (όπως είχε πει κάποτε ο Ζαχαριάδης για το ίνδαλμά τους)!
Επιπλέον, ένας εξ’ αυτών των… τολμηρών, κάπου γλίστρησε, τραυματίστηκε και καθηλώθηκε. Μιλάμε για… μεγάλη γκίνια (για να μην πούμε επαναστατική ανικανότητα…).
Στήθηκε, λοιπόν, ολόκληρη επιχείρηση από άνδρες της Πυροσβεστικής της περιοχής καθώς και εξειδικευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τρεις επίδοξους Βελουχιώτηδες και να μεταφέρουν τον τραυματία στο Νοσοκομείο των Τρικάλων. Μάλιστα, η όλη επιχείρηση βάστηξε μια ολόκληρη νύχτα κι έληξε αισίως τα ξημερώματα της Κυριακής, με τη συνδρομή και των κατοίκων της περιοχής, που ήξεραν τα κατατόπια.
Τι τα θέλετε σύντροφοι, αυτά τα… σπορ δεν είναι για σας, γιατί έχετε γίνει πολύ… καλοπερασάκηδες. Αφήστε, λοιπόν, τους Βελουχιώτηδες και τους δρόμους της… επανάστασης και πέστε στη… μάσα, στην οποία είσαστε αποδεδειγμένα… εξπέρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :