Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΝΑΝΙΑ Η ΧΩΡΑ. ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ; ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ; ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΥΜΑΝ; ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ; ΤΟΝ ΜΑΖΙΩΤΗ; ΤΗΝ “17Ν”; ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ;

shedio_marsal_ypotimisi

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση για την Ελλάδα, ζητάει ο Λευκός Οίκος. Μάλιστα. Αυτά τα ακούγαμε επί αείμνηστου Αβέρωφ, Καραμανλή και Γέρου της Δημοκρατίας. Λέμε και κανένα ανέκδτο για να περνάει η ώρα…
Να λύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατό κάλεσε λοιπόν εκ νέου όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου – όπως είπε – προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».

Σύμφωνα με τον κ. Έρνεστ, όσο ήταν στη Δρέσδη ο κ. Λιου «μίλησε επίσης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Ο ίδιος ανέφερε πως οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ από μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες. «Λειτουργούμε σίγουρα σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι’ αυτό και ο Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο», σημείωσε.
Αυτά λοιπόν παλληκαράκια της Κουμουνδούρου που μας το παίζετε και Φιλορώσοι στέλνοντας τους Λαφαζάνηδες να κάνουν τα μαντρόσκυλα στον Πούτιν που όπως πάτε θα σας πετάξει με τις κλωτσιές από το Κρεμλίνο.
Όσο για το εσωτερικό μέτωπο, είναι λιγάκι υπολογίσιμο αλλά και αυτό μπάζει νερά:  Παλαιοκώστας, Ξηροί(λέμε κανένα ανέκδοτο), Μαζιώτης κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :