Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ “ΠΟΥΛΗΣΕ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΠΕΡΓΟ ΕΝΟΠΛΟ ΣΤΑΣΙΑΣΤΗ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ. “ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ: “ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ”, “ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ”

romanos-vraxiolaki-708

Εμπλοκή προέκυψε στη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στον Νίκο Ρωμανό για την παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΤΕΙ Αθήνας που έχει εισαχθεί.
Ο σχετικός νόμος ο οποίος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 μετά την πολυήμερη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού παραμένει στην πράξη ανεφάρμοστος. Απο τον Δεκέμβριο μέχρι σημερα δεν έχει εκδοθεί η διευκρινιστικη κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοςύνης και Παιδείας με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στους κρατούμενους φοιτητές.
Ο Νίκος Ρωμανός πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού για την χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι.
Το Συμβούλιο των Φυλακών καθώς δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ ζήτησε με βάση το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς την γνωμοδότηση του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής λόγω αυτού του νομοθετικού κενού εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού και πλέον αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού.

Προβάλλουμε το πλήρες δελτίο τύπου που πήραν οι δικαστικοί συντάκτες από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &
ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 3 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την αρνητική γνώμη ανακριτή, σε αίτημα εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Ελληνική πολιτεία έχει δείξει, με δύο αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις, τη σταθερή προσήλωσή της στην παροχή εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στους κρατουμένους. Όλοι θυμούνται ότι η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε το 2014 με αφορμή υπόθεση συγκεκριμένου κρατουμένου, η οποία απασχολεί και σήμερα. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή για την ηλεκτρονική επιτήρηση, όπου αυτή προβλέπεται ως αναγκαία. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αν και μη αναγκαία, έχει ήδη δρομολογηθεί.
Ο νόμος ήδη προβλέπει τους δικαιούχους, στους οποίους ανήκουν όσοι έχουν επιτύχει στο 1/3 των μαθημάτων για ένα εξάμηνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία διατυπώθηκε αρνητική γνώμη του ανακριτή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να παρέμβει, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πιθανότητα άσκησης ενδίκων μέσων. Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος ώστε να προβεί σε οποιοδήποτε θεσμικό βήμα (ακόμα και νομοθετικά) κριθεί απαραίτητο, ώστε να διασφαλίζεται και πρακτικά το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
Ανακοίνωση εξέδοσε το αντιεξουσιαστικό indymedia στο οποίο απαριθμούνται και αναφέρονται τα ονόματα όλων των δικαστών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Σχετικά με την υπόθεση του συντρόφου Νίκου Ρωμανού

” Ο σύντροφος πέρασε κανονικά το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου όπως όριζε η τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκεμβριο. Με βάση την ίδια τροπολογία για τους υπόδικους καταργούνταν η σύμφωνη γνώμη του ανακριτή. Για άλλη μια φορά λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου.
 Το συμβούλιο της φυλακής έστειλε την αίτηση του συντρόφου στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς δικαστικούς παράγοντες που είχαν οδηγήσει στην πολυήμερη απεργία πείνας του συντρόφου. Ο συγκεκριμένος απέρριψε την αίτηση του συντρόφου και έστειλε την αίτηση πίσω στο συμβούλιο, το οποίο δεσμευόμενο στην αρνητική απόφαση του Νικόπουλου, θα την απορρίψει και αυτό εφόσον αρνούνται να εφαρμόσουν την τροπολογία που αφορα τον σύντροφο.
Το συμβούλιο της φυλακής δηλαδή η Διευθύντρια της φυλακής Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, ο εισαγγελέας Νικόλαος Ποιμενίδης και η κοινωνική λειτουργός Βάσω Φραγκαθρούλα αποφάσισαν να φέρουν εις’ πέρας ένα νομικό πραξικόπημα με την πλήρη συγκάληψη του υπουργείου δικαιοσύνης. Ας θυμηθούμε όλοι την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας, το δήθεν ενδιαφέρον για την ζωή του συντρόφου, τις τηλεοπτικές και κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της ΝΔ. Φυσικά τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της ΝΔ τότε θα χρησιμοποιησουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, δηλαδή δεν μπορούν να παρέμβουν στην δικαιοσύνη η οποία είναι ανεξάρτητη κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο ξεδιάντροπη συμμορία ψηφοθηρών και πολιτικων εκμετάλλευτων αφού δεν ενδιαφέρονται ούτε να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπηκόων τους.
Για ότι συμβεί από δω και μπρός την ευθύνη έχουν όσοι εξαπατούν και παίζουν με τις ζωές των συντρόφων μας. Στην προκειμένη το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ κόστος αφορα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, τον Νίκολαο Ποιμενίδη, την Βάσω Φραγκαθρούλα και τον Ευτύχη Νικόπουλο”
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :