Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ – ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ Η “ΒΛΑΧΑΡΑ”! ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΗ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ: “ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ, ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ…ΦΩΣ ΜΟΥ”


stamati

Έδωσε “σόου” η Βίκυ Σταμάτη στο δικαστήριο! Όταν συναντήθηκε η Βίκυ Σταμάτη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη σημερινή ημέρα της δίκης για τα εξοπλιστικά, του προσέφερε ενα κόκκινο γεράνι. Στη συνέχεια ξέσπασε σε “Οσκαρικού επιπέδου” παραλήρημα:
Ζήτησε συγνώμη για τον τόνο της φωνής της ενώ πρώτα παραδέχτηκε ότι πήρα χάπι (ηρεμιστικό προφανώς) για να μπορέσει να παραστεί στη δίκη. Ακόμα και να υποβληθεί σε τεστ αλήθειας ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να αποφυλακιστεί. Σε ένα συναισθηματικό ξέσπασμα τόνισε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είπε στους δικαστές:
“Στερήθηκε και τους δυο γονείς του το παιδί μου σε μια βδομάδα. Τιμωρούμαι γιατι μοιράστηκα μέρος της ζωής μου με τον κ.Τσοχατζόπουλο. Θα ήθελα να υποβληθώ σε τέστ αλήθειας. Ποιός άλλος κατηγορούμενος το επιθυμεί αυτό; Εχω μείζων κατάθληψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, λόγω της έλλειψης του παιδιού μου. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι όταν συνάντησα στη ΓΑΔΑ τον κ.Φωτόπουλο τον ψυχίατρο, με βρήκε πάνω απο ένα κουβά απο εμετούς λογω της στέρησης. Η φυγή μου ήταν κάτι επικίνδυνο αφού δε σκέφτηκα αν υπάρχει χαντάκι απέξω, χόρτα, φίδια κλπ. Ήταν μια εν θερμώ κίνηση μετα την απορριπτική απόφαση αποφυλάκισης. Θα μπορούσα να έχω φύγει κι άλλη φορά όταν λιποθύμησε ο φρουρός μου αλλά επέλεξα να τον περιθάλψω. Το κλειδί το είχα πολύ καιρό και δεν το χρησιμοποίησα. Σκέφτηκα παρορμητικά , ότι αν ειναι να πεθάνω θα πεθάνω κρατώντας το χέρι του παιδιού μου”.
Πρ: Πήγατε στο παιδί σας;
Σταμάτη: Σκέφτηκα πως δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το παιδί μου μια αιφνίδια εισβολή στο χωριό… Το μόνο που θέλω ειναι να ξυπνώ δίπλα στην αναπνοή του άλλου. Τίποτα αλλο δε θέλω. Όποιον περιορισμό θέλετε βάλτε μου.
Υπάρχουν πρωταγωνιστές εδώ με ευθύνες. Εγώ ειμαι υπεραθώα, είμαι το τέλειο θύμα, το τέλειο εξιλαστήριο θύμα. Φωνάζω αλλά δεν θέλω να προκαλέσω εκνευρισμό. Σ’ αυτή την αίθουσα δεν είναι εδώ όλοι οι πρωταγωνιστές. Για πόσες αυτοκτονίες ανθρώπων ευθύνονται αυτοί οι εμπλεκόμενοι; Που δεν μπορούσαν να ταϊσουν τα παιδιά τους. Ειμαι κρυστάλινη άμεμπτη, αθώα. Ας ειμαι αλυσοδεμένη αλλά ας είμαι δίπλα στο παιδί μου. Εχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη το παιδί μου. Έγινα μητέρα μεγάλη σε ηλικία, μετά απο άπειρες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις και με τη βοήθεια του κ. Τσοχατζόπουλου, του ανδρα μου και στο κρεβάτι, χωρίς μαλλιά. Χωρίς να μπορώ να πάω τουαλέτα. Είμαστε άποροι και εγώ και το παιδί μου. Άποροι. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δεν έχει πληρώσει τα δίδακτρα για το παιδί του εδω και 3 χρόνια. Τρία χρόνια! Ο πατερας μου ταϊζει το παιδί μου. Οχι ο πατερας του!!! Δεν με νοιάζει αν ο κοσμος με μισεί ή αν εχουν καταφέρει τον κόσμο να μισεί. Θα πω την αλήθεια.
ΠΡ: Μη βιάζεστε…
Σταμάτη: Μόνο οι Ναζί τιμωρούσαν τους αθώους κι όχι τους ενόχους. Οι ένοχοι ειναι εντός και εκτός αιθούσης. Εχω εγκαταλείψει τα εγκόσμια.
Εισαγγελέας: Γιατι ήρθατε μόνο δυο φορές τον τελευταίο καιρό;
Στ: Γιατί υπάρχουν πρόσωπα εδώ που έχουν στραφεί εναντίον μου χωρίς αιτία και δε θέλω να το αντιμετωπίσω..
Εισαγγελέας: Τη νύχτα που φύγατε που πήγατε;
Σταμάτη: 12 παρα τέταρτο βρισκόμουν σε στέγη στο Χαιδάρι. Δεν πήγα στο παιδί μου γιατι δεν ήθελα να παραβιάσω το άσυλο του παιδιού μου.
Εισαγγελέας: Αυτό γιατι δε σας απέτρεψε να το επιχειρήσετε τότε; Αυτο το γνωριζατε ήδη.
Σταμάτη: Τον Απρίλιο του 2012 εισέβαλαν 40 άτομα με την κα Παπανδρέου να συλλάβουν τον άνδρα μου. Αλλά τότε η κα Παπανδρέου επέδειξε σε αυτό πολύ αξιοπρεπή στάση, κυρίως απέναντι στο παιδί μου.Το αποφάσισα εν θερμώ μετά την αποφασή τη δική σας για άλλες μητέρες, να τα χαίρεται τα παιδιά της. Μιλάω για τη θυγατέρα του άνδρα μου απο προηγούμενο γάμο. Να τα χαίρεται τα παιδά της, της δώσατε το δικαίωμα να παει. Γιατί αυτή η επιλεκτική στάση; Αισθάνθηκα απελπισία και πως δεν έχω καμμία ελπίδα. Εν θερμώ. Θέλω να οδηγηθώ στο φως κ. Πρόεδρε, ειναι ο μοναδικός λόγος που με κραταει στη ζωή.
Εισαγγελέας: Δηλαδή λέτε στο δικαστηριο ή θα με βγάλετε ή θα προσπαθήσω να αποδράσω;
Σταμάτη: Ειναι και ο αυτοακατροφικός λόγος μην ξεχνάτε. Ήθελα να πάω με ματωμένα πόδια στο παιδί μου, να βγώ στην εθνική με τα ποδια και να πάω στο παιδί μου. Δνε υπήρχε όμως η δυνατότης. Ειχα στερητικό και έκανα εμετό. Πήρα χάπι για να μπορώ να σταθώ απέναντί σας. Ζητώ συγγνώμη αν ύψωσα το τονο της φωνής μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :