Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝΕρώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την επεκτατική πολιτική της Αλβανίας εις βάρος των γειτονικών χωρών αλλά και για τις Αλβανικές τρομοκτρατικές οργανώσεις που δρουν γύρω από τα Αλβανικά σύνορα.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Είναι γνωστή η πολιτική της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» που εκφράζεται συνήθως από διάφορες ακραίες εθνικιστικές ομάδες.Όμως και η επίσημη αλβανική κυβέρνηση δεν διστάζει να ομολογήσει τις επεκτατικές βλέψεις της χώρας εναντίον των γειτόνων τους. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα περί ενοποιήσεως Κοσόβου και Αλβανίας.

Στα πλαίσια της πολιτικής αυτής, η αλβανική κυβέρνηση υποδαυλίζει τις αποσχιστικές τάσεις και τις δραστηριότητες των Αλβανών της FYROM. Στα βήματα που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση της επεκτατικής πολιτικής της Αλβανίας εντάσσεται και το επεισόδιο που συνέβη πριν λίγες ημέρες σε συνοριακό αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα της FYROM με το Κοσσυφοπέδιο. Σ’αυτό εισέβαλε ομάδα 40 ενόπλων που φορούσαν την στολή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK).

Ερωτάται η Επιτροπή:

Διαταράσσουν οι παραπάνω δραστηριότητες τις σχέσεις καλής γειτονίας ή όχι;

Θα αφαιρεθεί από την Έκθεση Προόδου της Αλβανίας η φράση που αναφέρεται στις «εξαιρετικές σχέσεις της» με τις γειτονικές χώρες;

Θα επηρεάσουν τα πραγματικά αυτά περιστατικά την ενταξιακή πορεία της χώρας και, εάν ναι, πώς;Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/evrovouli/view/erwthsh-strathgou-epithdeiou-gia-thn-epektatikh-politikh-ths-albanias-eis-b#ixzz3Z3dORXk5

Δεν υπάρχουν σχόλια :