Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ JAILGOLDENDAWNΓράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Την… τιμή του Μανώλη Γλέζου και του γνωστού μύθου της αριστεράς (και της… προόδου), περί κατεβάσματος της γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολη, ανέλαβαν να υπερασπιστούν οι γνωστοί αμερικανοκομμουνιστές της “jailgoldendawn” («Φυλακίστε την Χρυσή Αυγή»), που έχουν αναλάβει εργολαβικά (από ποιους άραγε;) την υπόθεση καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Διαβάστε:

«Χρυσή Αυγή για Γλέζο-Σάντα: ο ναζισμός δεν κρύβεται

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ημιεπίσημη ιστοσελίδα της ναζιστικής συμμορίας Ethnikismos.net, κρετίνος ονόματι Αθανάσιος Βασιλόπουλος αμφισβητεί την ιστορική αλήθεια του κατεβάσματος της σημαίας του Τρίτου Ράιχ από την Ακρόπολη από τους Μανώλη Γλέζο και Λάκη Σάντα στις 30/05/1941 με το εξής επιχείρημα:

“Ποια είναι η αλήθεια; «Στις 09:30 το βράδυ»… Υπάρχει ένας κανόνας, τον οποίο ακολουθούν όλοι οι στρατοί του κόσμου: κάνουν υποστολή σημαίας κατά τη δύση του ηλίου και έπαρση σημαίας κατά την ανατολή. Και ο γερμανικός στρατός της εποχής, που ομολογουμένως ήταν παράδειγμα πειθαρχίας, δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση του κανόνα! Τα υπόλοιπα είναι για τους χαχόλους!”

Δεν είμαστε φυσικά εμείς αρμόδιοι να πούμε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ποιά ήταν η πρακτική του χιτλερικού στρατού του οποίου είναι οι πολιτικοί επίγονοι: σύμφωνα με τον “Αρχηγό”, η Χρυσή Αυγή είναι “η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες”. Όμως, η βλακεία έχει και τα όριά της: η Ακρόπολη δεν ήταν στρατόπεδο, προκειμένου να γίνεται ντε και καλά έπαρση και υποστολή της σημαίας κατά την ανατολή και τη δύση του ήλιου.

Και πάντως, οι νεοναζί θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί οι εφημερίδες της επόμενης μέρας σχολίασαν (κάποιες, όπως η Βραδυνή πιο κάτω) με αποτροπιασμό το τόλμημα των “παραφρόνων” Γλέζου και Σάντα:

Τι ψάχνουμε βέβαια και εμείς τώρα; Ψύλλους στα άχυρα, θα πείτε.

Την σημαία που υπέστειλαν ο Γλέζος και ο Σάντας εξακολουθούν να την τιμούν μέχρι και σήμερα τα “νεοχιτλερικά βυθοκορήματα”, για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του εισαγγελέα στη δίκη των δολοφόνων του Λαμπράκη Δελαπόρτα. Όχι “10 και 20 χρόνια πριν”, “στα χρόνια της νιότης”, όπως λέει η συμμορία για να δικαιολογήσει τον αθεράπευτο ναζιστή Παππά. Αλλά το έτος 2012, στην ορκωμοσία του Φουντούλη, σε βουνό λίγο έξω από την Αθήνα, κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, με ειδική παρουσία του εν ενεργεία βουλευτή Κασιδιάρη.

Αυτή τη φωτογραφία, που τη δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κασιδιάρης την έχει χαρακτηρίσει “πλαστή”. Κοντοζυγώνει η ώρα που θα αποδειχτεί στο ακροατήριο της δίκης η γνησιότητά της. Και τότε οι “καταγγελίες” του Κασιδιάρη θα αποδειχτούν τόσο γελοίες όσο και η προσπάθεια του κάθε ανθυποναζί κρετίνου να μειώσει τον ηρωισμό των αντιναζιστών αγωνιστών Γλέζου και Σάντα».Οι απαντήσεις μας στους αμερικανοκομμουνιστές:

1ον) Οι χαρακτηρισμοί… επιστρέφονται.

2ον) Όντως, η Ακρόπολη δεν ήταν στρατόπεδο, αλλά είχε στρατιωτική φρουρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η οποία, έκανε έπαρση και υποστολή της σημαίας κατά την ανατολή και δύση του ηλίου, όπως κάνουν όλες οι στρατιωτικές φρουρές του κόσμου.

3ον) Μετά την υποστολή της σημαίας, την οποία προφανώς δίπλωναν και τοποθετούσαν σε ειδικό κουτί που υπήρχε στη βάση του ιστού (όποιοι έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία τα γνωρίζουν αυτά…) η φρουρά αποχωρούσε από την Ακρόπολη και επέστρεφε το πρωί της επομένης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, λοιπόν, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν (αν ήταν αυτοί που ανέβηκαν, γιατί αποδείξεις δεν υπάρχουν…) στην ΑΦΥΛΑΚΤΗ Ακρόπολη και πήραν την ΑΦΥΛΑΚΤΗ σημαία από το κουτί της. Εάν αυτό ήταν ηρωισμός, τότε και ο γράφων είναι ο… Μέγας Ναπολέων!

4ον) Η φωτογραφία που παραθέτουν οι αμερικανοκομμουνιστές, με μέλη της Χρυσής Αυγής να κρατούν δήθεν μια ναζιστική σημαία, είχε δημοσιευτεί ως… φοβερό ντοκουμέντο στις φυλλάδες του συστήματος τις πρώτες ημέρες των διώξεων κατά του Κινήματος και απεδείχθη ότι ήταν ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ (όπως και τόσαάλλα «ντοκουμέντα» του είδους).

5ον) Δε δουλεύει πια η μηχανή του φωτομοντάζ να παρουσιάσετε τίποτα καινούργιο, σύντροφοι αμερικανοκομμουνιστές; Ξανά τα ίδια και τα ίδια «περσινά ξινά σταφύλια»; Ή μήπως βλέπετε πως δε σας βγαίνει η σκευωρία και τα’ χετε… παρατήσει, ρίχνοντας που και που καμιά «τουφεκιά» για την τιμή των όπλων;


Δεν υπάρχουν σχόλια :