Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΖΙΖΕΚ: ΣΥΓΝΩΜΗ, ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΚΑΝΑ – ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΚΟΥΛΑΓΚ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.


zizek_stalin
Συνέντευξη στην (παντοτινή αγαπημένη των κόκκινων τρομοκρατών) «Ελευθεροτυπία» έδωσε ο σταλινικός αμπελοφιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, ο οποίος απείλησε προ ημερών πως όποιος Έλληνας δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στα Γκουλάγκ με εισιτήριο χωρίς επιστροφή (υπό τα χειροκροτήματα του χαριτόβρυτου mister Tsipra). Ποιώντας, λοιπόν, την ανάγκη φιλοτιμία και προκειμένου να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκάλεσε η ρήση του στο ελληνικό κοινό, δήλωσε πως έκανε… χιούμορ:
«Υπάρχει μια διάχυτη ατμόσφαιρα πολιτικής ορθότητας. Έτσι αν πεις ένα αστείο, μπορεί να σε κατηγορήσουν για σεξισμό, ρατσισμό ή οτιδήποτε άλλο. Κυρίως η νεοπουριτανική Αριστερά, που ταυτίζεται τώρα πια με την παλιά συντηρητική Δεξιά. Και οι δυο έχουν χάσει κάθε αίσθηση του χιούμορ. Δεν ξέρουν πια τι είναι ειρωνεία ούτε μπορούν να συλλάβουν το πνεύμα της. Αν με ρωτάτε, παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιό μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό».
Τώρα βέβαια, πόσο «χιούμορ» έκανε ο Ζίζεκ με το πορτραίτο του Στάλιν που έχει πάνω από το προσκέφαλό του και το επιδεικνύει φωτογραφιζόμενος πανευτυχής μ’ αυτό, ας το κρίνει ο καθένας.
Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει αυτό που είπε στη συνέχεια ο αμπελοφιλόσοφος, εξηγώντας γιατί και να θέλει δε μπορεί να φτιάξει Γκουλάγκ ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα τον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ; Πώς να το κάνει, αφού το 60% της Ελληνικής Αστυνομίας ψηφίζει Χρυσή Αυγή;».
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :