Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΕΛ.ΑΣ. – ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ! ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΒΓΑΖΕΙ “ΣΤΗ ΦΟΡΑ”…125 ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ…!! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

metro

*Πρώτη ενημέρωση 08:48 – UPDATE:«Δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν πολλές φορές. Έχουμε τραυματισμούς, έχουμε προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς», σχολίασε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, Λευτέρης Ρενιέρης, αναφορικά με τα ονόματα 125 ελεγκτών του μετρό που έδωσε στη δημοσιότητα ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Κάθε μέρα να έχουμε ξυλοδαρμούς των ελεγκτών», είπε ο κ. Ρενιέρης στο mega και συνέχισε: «Προφανώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την Αστυνομία.
Υπενθυμίζουμε ότι, τα ονόματα 125 ελεγκτών του Μετρό έδωσε στη δημοσιότητα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα κουκουλοφόρων που έσπασε με βαριοπούλες τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι.
Στο κείμενο που συνοδεύει τη λίστα των ονομάτων αναφέρεται ότι «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι από το νέο «χτύπημα» της συγκεκριμένης ομάδας, καθώς όπως λένε με τον τρόπο αυτό απειλούνται άμεσα οι ελεγκτές που καθίστανται στόχος καταδρομικών επιθέσεων.
«Υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα που τη χτίζουμε ήδη μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές», γράφουν στο κείμενό τους οι κουκουλοφόροι που στις 12 Μαρτίου 2016 είχαν προκαλέσει με βαριοπούλες ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ στο Μοναστηράκι.
Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την ενίσχυση της φύλαξης των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, καθώς υπάρχει φόβος για εκδήλωση νέων επιθέσεων.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) έχουν διαταχθεί να περιπολούν σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς.
Υπενθυμίζεται ότι το μπαράζ των καταδρομικών επιθέσεων ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό, όταν άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μπήκαν στο εσωτερικό του σταθμού και με βαριοπούλες κατέστρεψαν αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.
Μόλις ένα εικοσιτετράωρο αργότερα περίπου 20 κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον σταθμό του μετρό και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Έσπασαν μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, ΑΤΜ αλλά και το γραφείο του σταθμάρχη, πριν φύγουν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο κύκλος των επιθέσεων έκλεισε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Ελευθέριο.
Πρώτη ενημέρωση: 08:48: Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία από τη δημοσίευση σε ισοστελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου λίστας με τα ονόματα 125 ελεγκτών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τη λίστα φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει η ίδια ομάδα αναρχικών που πραγματοποίησε επίθεση με βαριοπούλες πριν από λίγες ημέρες στο σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι».
Αυτό που έχει θορυβήσει τους αστυνομικούς είναι η ακόλουθη αναφορά στο κείμενο: «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».
Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με τον τρόπο αυτό απειλούνται άμεσα οι ελεγκτές που καθίστανται στόχοι καταδρομικών επιδρομών.
Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 80 τον αριθμό) αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που διατάχθηκαν να περιπολούν με πολιτικά, ενισχύουν ήδη την φύλαξη των σταθμών του μετρό της Αθήνας.
Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
ÁÈÇÍÁ - ÅÐÉÈÅÓÇ ÓÔÏ ÓÔÁÈÌÏ ÔÏÕ ÌÅÔÑÏ ÓÔÏ ÌÏÍÁÓÔÇÑÁÊÉ (EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)
* Φωτο μετά από την επίθεση από αγνώστους στο σταθμό μετρό, στο Μοναστηράκι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 12 Μαρτίου 2016. Περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας βαριοπούλες, έσπασαν 8 μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων, 5 ακυρωτικά, ATM, τζαμαρίες με χάρτες του μετρό και το γραφείο του σταθμάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :