Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αν ζούσε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος ποιον εκ των δύο λαών θα θεωρούσε απόγονό του; Τους κωλοέλληνες ή τους Σκοπιανούς;

Αποτέλεσμα εικόνας για megas alexandros

 Πολλές φορές η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και εξαιρετικά δυσάρεστη για αυτούς τους λαούς που έχουν πάρει φόρα κατηφόρα και οδηγούνται με μαθηματική βεβαιότητα στον αφανισμό.
 Ένας τέτοιος λαός είναι και ο ελληνικός.  Δυστυχώς.

 Στο θέμα του λαθρομεταναστευτικού, η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και οι Σκοπιανοί, που δεν έχουν κράτος παρά μόνο ένα ημιδιαλυμένο κρατίδιο δίχως την παραμικρή συνοχή, κάνουν απλά το αυτονόητο. Προασπίζονται την όποια ύπαρξή τους κλείνοντας τα σύνορα στους λαθρομετανάστες.
Δεν κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά κάνουν το αυτονόητο.

 Αντιθέτως, οι ελληναράδες εξακολουθούν να αφήνουν προκλητικά αφύλακτα τα θαλάσσια σύνορά τους, αναθέτουν στο ΝΑΤΟ να "παρατηρεί" την αθρόα έλευση λαθρομεταναστών, κοιτάνε τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο και ...φυσικά συνεχίζουν να κάνουν επίδειξη ψευτοανθρωπισμού και αντιρατσισμού. Ακόμα και ένας ανίδεος αντιλαμβάνεται ότι αν συγκρίνουμε την αξιοπρεπή στάση των Σκοπιανών με την κωμικοτραγική στάση των Ελλήνων, το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό υπέρ των πρώτων. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

 Και είναι να αναρωτιέται κανείς: 
Ποιος απ΄τους δύο λαούς αξίζει να θεωρεί εαυτόν ως γνήσιο απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
 Οι Σκοπιανοί που κάνουν απλά το αυτονόητο υπερασπιζόμενοι την όποια εθνοφυλετική τους υπόσταση ή οι Έλληνες με την πολυχιλιετή ιστορική πορεία που κάνουν ότι μπορούν για να την τερματίσουν στρώνοντας το χαλί στους εχθρικότατους εποικιστές της Πατρίδας τους;

 Θα μπορούσε κάποιος να αραδιάσει ένα σωρό ιστορικά/γλωσσολογικά/αρχαιολογικά επιχειρήματα που να αποδεικνύουν εμπράκτως ότι οι νοτιοσλάβοι των Σκοπίων δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τον Μακεδόνα στρατηλάτη. Όλα αυτά θα ήταν δεκτά και αναμφισβήτητα.

 Υπάρχουν όμως φορές που η σκληρή πραγματικότητα και οι αδυσώπητες εξελίξεις ξεπερνάνε την αναμφισβήτητη επιστημονική επιχειρηματολογία.
 Ο ελληνικός λαός κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να φανεί κατώτερος των περιστάσεων. Κατώτερος ακόμα και απ΄τους ανύπαρκτους Σκοπιανούς...

 Το ερώτημα που τίθεται ως επικεφαλίδα της παρούσας ανάρτησης είναι φυσικά ρητορικό και δεν επιδέχεται ανάλυσης ούτε συζήτησης.
 Αν ζούσε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος και έβλεπε τα χάλια μας, θα προτιμούσε χίλιες φορές τους -σαφέστατα αξιοπρεπέστερους Σκοπιανούς και ας ήρθαν αυτοί στην περιοχή μία χιλιετία και βάλε μετά τον θάνατό του...

 Τι να τους κάνει τους ελληνόφωνους γνήσιους απόγονούς του; 
 Να τους βλέπει να αυτοεξευτελίζονται; 
 Θα τους αποκλήρωνε ιστορικά με συνοπτικές διαδικασίες...

 Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :