Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ!ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ….ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ:ΘΑ “ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ” ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ “ΛΟΥΛΟΥΔΕΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ; ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ….

bcbac32c0378dc0207f4232af749f02b_XL.jpg,qt=-62169984000.pagespeed.ce.-VA56bReeg

Οι φόβοι εκατομμυρίων Ελλήνων…. γίνονται πραγματικότητα! Η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης και τώρα…. έρχεται και η υιοθεσία. Δεν πάει πολύς καιρός που το λέγανε… ότι θα έρθει και αυτό και δεν θα το πιστεύουμε! Το ζήτημα της δυνατότητας υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια θα εξεταστεί από ειδική Νομιμοπαρασκευαστική Επιτροπή που ασχολείται με την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου…. σύμφωνα με αποκαλύψεις σε άρθρο  καθημερινής εφημερίδας .
Δηλαδή να το κάνουμε πιο λιανά…. Δύο “παλικάρια” θα μπορούν να μεγαλώσουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ παιδί… Και μετά το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει;;ΣΟΚ για την κοινωνία μας!

Σύμφωνα με το γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κ. Παπαϊωάννου στα ζητήματα υιοθεσίας θα γίνουν οπωσδήποτε νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις, αφού το ισχύον σύστημα είναι ακραία προβληματικό και ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια.Ο κ. Παπαϊωάννου είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104.9fm ότι η κυβέρνηση έχει τη δική της θέση, αλλά δεν θέλει να προκαταβάλει την Επιτροπή.
Στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η υιοθεσία υπήρξε έντονη αντίδραση από τη Βουλή καθώς διατυπώθηκαν πολλές ενστάσεις από τους αντιπολιτευόμενους. Επίσης στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το ενδεχόμενο υιοθεσίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας , έχουν υπάρξει αντιδράσεις από κληρικούς και πολλούς πολίτες, που με μηνύματα θρησκευτικού περιεχομένου κατέκλυσαν την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.Εκκλησιαστικοί παράγοντες έχουν ήδη καταφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το σύμφωνο συμβίωσης.
Νομικοί που ανέλυαν και την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, υποστηρίζουν ότι η νομοθετική διερεύνηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του συμφώνου συμβίωσης και η επέκτασή του και στα ομόφυλα ζευγάρια ανοίγουν ουσιαστικά τον δρόμο και στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Πάντως εκκλησιαστικοί παράγοντες έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το σύμφωνο συμβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :