Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Μετέτρεψαν το Ελληνικό σε ΓΚΕΤΟ – Αλκοόλ, ναρκωτικά και αιματηρές συμπλοκές – Ανυποψίαστοι πολίτες πηγαίνουν τρόφιμα στους λαθρομετανάστες και πέφτουν θύματα κλοπής!! (φωτο)

elliniko3708

Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί στο πρώην αεροδρόμιο – Σε ρόλο παρατηρητή η αστυνομία! Ναρκωτικά, αλκοοόλ και συμπλοκές…  συνθέτουν το καθημερινό πλέον σκηνικό στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Την ζοφερή πραγματικότητα μιας μικρής κοινωνίας η οποία κρύβεται κάτω από το δράμα των προσφύγων και μεταναστών προσπαθούν να ωραιοποιήσουν οι υπεύθυνοι των κέντρων φιλοξενίας στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Αυτή την στιγμή σε τρία σημεία, στις αναχωρήσεις (κτίριο Σενγκεν), στο γήπεδο του Χόκεϋ, και στο γήπεδο του Baseball φιλοξενούνται περίπου 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες από διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες, ήθη και έθιμα δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του vimaonline.gr, συμμορίες, διακίνηση ναρκωτικών και αλκοόλ συνθέτουν μία τριτοκοσμική εικόνα που συναντάς μόνο σε κακόφημες περιοχές διαλυμένων χωρών τύπου Σομαλίας.
Διακινητές ναρκωτικών απευθείας από τις περιοχές του κέντρου φέρεται να βρίσκουν πολύ εύκολα βαποράκια, νεαρής κυρίως ηλικίας, οι οποίοι διαμένουν μέσα στις εγκαταστάσεις και αναλαμβάνουν να προωθήσουν τα ναρκωτικά σε άλλους μετανάστες και πρόσφυγες με αντάλλαγμα λίγα ευρώ.

Άλλο κύκλωμα πραγματοποιεί ένα ιδιότυπο εμπόριο αλκοόλ πουλώντας στους μετανάστες  2 ευρώ το σφηνάκι. Μόλις πέσει η νύχτα δε, κυρίως στην εγκατάσταση του χόκευ, μόλις αποχωρούν οι εθελοντές και οι υπάλληλοι από τις ΜΚΟ, οι συμμορίες αναλαμβάνουν δράση. Τσιγαριλίκια πάνε και έρχονται ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο σε νεαρά κυρίως άτομα που μεθούν και συμπλέκονται μεταξύ τους.
Προχθές (7/3), γύρω στις 23:00, εβδομήντα περίπου άτομα συνεπλάκησαν  μέσα στην εγκατάσταση του χόκεϋ ενώ αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τα επεισόδια έγιναν ανάμεσα σε Μαροκινούς,  Αφγανούς και Ιρανούς,  ενώ οικογένειες παρακολουθούσαν άναυδες προσπαθώντας να προφυλάξουν τα παιδιά τους.
Ιδιαίτερα οι Μαροκινοί, οι οποίοι είναι και οι πιο σκληροί, έχοντας “συνηθίσει” να συμπεριφέρονται με ιδιαίτερο τρόπο στις γυναίκες, παρενοχλούν σεξουαλικά γυναίκες Σύρων και Αφγανών με συνέπεια οι άντρες να αντιδρούν και να δημιουργούνται επεισόδια.
Νωρίτερα, το ίδιο βράδυ και λίγο μετά τις 9, μπροστά από την κεντρική είσοδο του κέντρου φιλοξενίας μια “συναλλαγή” πήγε στραβά. Δύο αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια ενώ ο ένας έσπασε ένα μπουκάλι από μπύρα και προσπάθησε να του το καρφώσει στον λαιμό. Χάρις την επέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της διένεξης ήταν η διαφορά στην ποσότητα των ναρκωτικών που επιχείρησε να πουλήσει ο ένας στον άλλον.
Απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής
Στις ακατάλληλες εγκαταστάσεις  οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες καθώς δεν υπάρχουν αρκετά μπάνια και τουαλέτες ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν εκεί. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μετά από 1-2 ώρες από τον καθαρισμό τους γίνονται απλησίαστες για ανθρώπους που στοιχειωδώς τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.
Σύμφωνα με καταγγελίες ασθένειες όπως ηπατίτιδα και φυματίωση έχουν κάνει την εμφάνιση τους ανάμεσα στους μετανάστες ενώ έχει εμφανιστεί και η ξεχασμένη ασθένεια της ψώρας.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες αναγκάζονται να πλένονται στις διπλανές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά κόβοντας λάστιχα ποτίσματος ενώ πολλοί καταφεύγουν σε παρακείμενες παραλίες να πλυθούν με θαλασσινό νερό!!!
Ελλειπής η φύλαξη του Κέντρου 
Η φύλαξη στο κέντρο φιλοξενίας, παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ ότι ο χώρος θα φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις, είναι ελλειπής. Οι 10-12 αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί σε κάθε βάρδια απλά καταγράφουν τα καθημερινά περιστατικά βίας που συμβαίνουν.
Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο χώρο, εδώ και πολλές ημέρες έχει αποχωρήσει, ενώ οι αστυνομικοί κάθε φορά που αναλαμβάνουν υπηρεσία κάνουν στην κυριολεξία τον “σταυρό τους”.
Τριτοκοσμική εικόνα 
Η εικόνα που αντικρύζει κανείς και στο πάρκινγκ του αεροδρομίου είναι τραγική. Παντού πεταμένα ρούχα, σκουπίδια και φαγητά, συνθέτουν μια τριτοκοσμική εικόνα. Παρ όλο που οι εθελοντικές οργανώσεις τονίζουν επιτακτικά ότι όποιος επιθυμεί να φέρει τρόφιμα να τα παραδίδει στις αρμόδιες αρχές, πολλοί που θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα πηγαίνουν μόνοι τους στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, με συνέπεια να περικυκλώνονται από τους δύστυχους μετανάστες οι οποίοι στην κυριολεξία παίζουν ξύλο, για λίγα τρόφιμα. Σε πολλές περιπτώσεις δε, επιτήδιοι πλησιάζουν τους ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι προσπαθούν να μοιράσουν τα τρόφιμα και τους αφαιρούν τσάντες και κινητά.
Πολλά περιστατικά τραυματισμών και συμπλοκών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν δημοσιοποιούνται από τους εθελοντές και τις ΜΚΟ, ενώ οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι καλά και το μόνο που χρειάζονται είναι μερικά υλικά καθαριότητας παραπάνω…
Τραγικές φιγούρες σε αυτό το τριτοκοσμικό σκηνικό, τα παιδιά και οι οικογένειες οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η ανάγκη να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης στους χώρους φιλοξενίας στο Ελληνικό είναι επιτακτικότερη παρά ποτέ, πριν αυτή γίνει εντελώς ανεξέλεγκτη.
Οφείλει η πολιτεία να προστατεύσει αφ’ ενός τους ίδιους τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα παιδιά που υπάρχουν εκεί μέσα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες μέχρι τώρα έχουν δείξει ανοχή, αλληλεγγύη και έχουν βάλει πλάτη στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σίγουρα,  όταν η πρ. υπουργός μετανάστευσης κ. Χριστοδουλοπούλου καλούσε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής να έρθουν στην Ελλάδα γιατί ήταν μια ασφαλής χώρα για το ταξίδι τους στην Ευρώπη προμηθεύοντάς τους με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, δεν είχε κατά νου αυτές τις τριτοκοσμικές καταστάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια :