Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Φρένο από Αμερική για οικόπεδα 5 και 6



Η Αμερικανική κυβέρνηση διαμήνυσε στον πρόεδρο Αναστασιάδη να παγώσει την αδειοδότηση για έρευνες στα οικόπεδα 5 και 6 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. 

O λόγος, σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ο φόβος της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα, να μην προκληθεί η Τουρκία, αφού όπως ισχυρίζονται οι Αμερικάνοι δείχνει προθυμία προς εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Η απάντηση από πλευράς Κύπρου όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε θετική

Με λίγα λόγια, οι Αμερικανοί μας πασάρουν λύση ομοσπονδίας, για να μπορέσουμε να  εκμεταλλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο. Προς επίτευξη των δικών τους σκοπών, μας παρουσιάζουν τον "μπαμπούλα", Τουρκία και ότι τυχών άλλη κίνηση θα προκαλέσει τον "καλό" μας γείτονα και δεν είναι σωστό.

Το γεγονός ότι η Κυπριακή κυβέρνηση υπέκυψε για άλλη μια φορά και έδωσε θετική απάντηση σε ένα παράλογο αίτημα, δημιουργεί εύλογες υποψίες για το ποίος κυβερνά επιτέλους αυτόν το κράτος, κατά πόσο έχουμε ένα ανεξάρτητο κράτος ή είμαστε προτεκτοράτο.

Παίζουμε σε ένα βρώμικο παιχνίδι, όπου όλα είναι στημένα ή χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικό χαρακτηρισμό, όλα είναι "σικέ". Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του και να διεκδικήσει μέσω μιας Εθνικής ηγεσίας τα δίκαια του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :