Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ο ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ



SAMARAS-SYNAGOGH
Την Αμερική θα επισκεφθεί τον Ιούνιο ο Φον Αντωνάκης (για να παρευρεθεί σε σιωνιστικό συνέδριο, της American Jewish Committee – AJC) και θέλει πολύ να συναντηθεί και με τον «πλανητάρχη». Αλλά, αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο, καθότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται μόνο για την Τουρκία (είναι χαρακτηριστικό πως ο Ερντογάν έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ομπάμα στις 16 Μαΐου, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κέρι, έχει μεταβεί τρεις φορές τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία). Αναφέρει σχετικά το καλά πληροφορημένο για κάτι τέτοια «Βήμα»:
Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί τον Ιούνιο στην Ουάσινγκτον και ελπίζει σε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Σε μία απόπειρα να βρεθεί ουσιαστικό σημείο επαφής με την αμερικανική πλευρά, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος συναντάται την προσεχή Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Τζον Κέρι. Η συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον αμερικανό ομόλογό του θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Σε αυτή θα συζητηθεί μετά βεβαιότητας και η επιθυμία της ελληνικής πλευράς για συνάντηση του κ. Αντ. Σαμαρά με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να εξασφαλίσει μία πρόσκληση στον Λευκό Οίκο, ώστε η χώρα μας να επανέλθει εντός του… ραντάρ των Αμερικανών σε μία εποχή που η «γεωπολιτική γειτονιά» της βρίσκεται σε έντονη κινητικότητα. Αν και η Αθήνα τηρεί «σιγήν ιχθύος» για το θέμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελπίδες της αφορούν σε μία συνάντηση περί τις αρχές Ιουνίου…».
(ΥΓ): Ξεγραμμένο σ’ έχουν Αντωνάκη στην Αμέρικα. Εξ’ ου και τα νταραβέρια με τον… leader of SYRIZA…
Greece's Prime Minister Antonis Samaras attends a ceremony marking the 70th anniversary of the first deportation of Jews from Thessaloniki to Auschwitz inside the Monastirioton synagogue

Δεν υπάρχουν σχόλια :