Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΜΣΕΝ: ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!



Antonis Samaras
Μπορεί ο κατοχικός πρωθυπουργός Σαμαράς και οι εν Μνημονίω κολαούζοι του (Μπένυ και Φανούρης) να διαβεβαιώνουν τον ελληνικό λαό ότι αυτά τα μέτρα ήταν τα τελευταία (τα ίδια έλεγε και ο Jeffrey…), αλλά οι πραγματικοί κυβερνήτες αυτού του τόπου δε συμφωνούν καθόλου μαζί τους και τους αδειάζουν πανηγυρικά με κάθε ευκαιρία.
Έτσι, ο επικεφαλής της τρόικας και εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, με συνέντευξή του στα «Νέα» ξεκαθαρίζει πως: «Για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι απαραίτητο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην ορθολογική οργάνωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς και σε άλλες μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για να στηριχτεί η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις». Επειδή δε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι φόροι που πρέπει να εισπραχθούν δεν θα εισπραχθούν (διότι εκείνοι οι μεγαλόσχημοι που δεν πλήρωναν στο παρελθόν εξακολουθούν και τώρα να μην πληρώνουν…), αυτό που είπε κομψά ο Τόμσεν μεταφράζεται ως εξής: ετοιμασθείτε για νέα μέτρα!
(ΥΓ): Ίσως βέβαια ο Αντωνάκης κυριολεκτούσε όταν έλεγε ότι «αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία». Και εννοούσε ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία που παίρνει αυτός ως κατοχικός πρωθυπουργός. Κι ότι τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα τα πάρει ο επόμενος…

Δεν υπάρχουν σχόλια :