Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ»


Όπως είναι γνωστό, προχθές βγήκε η τελική απόφαση του Εφετείου για την περιβόητη υπόθεση «ζαρντινιέρα» (όπως ειρωνικά την είχαν ονομάσει τότε οι αριστεριστές των ΜΜΕ), που αφορούσε ξυλοδαρμό Κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς, στις 17 Νοεμβρίου 2006, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι 6 αστυνομικοί αθωώθηκαν, ενώ 2 καταδικάστηκαν σε μικρές ποινές και με πολλά ελαφρυντικά. Όπως καταλαβαίνετε, η όλη υπόθεση αποδείχθηκε φιάσκο!
Η απόφαση σχολιάστηκε με ένα άρθρο-κατεβατό, με βίντεο κ.τ.λ., στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον προκλητικό και απειλητικό τίτλο «Πως θα κοιμηθούν απόψε οι δικαστές του φοιτητή με τη ζαρντινιέρα;». Ιδού και κάποια σημεία του άρθρου:
«Μπορεί να ήταν μπροστά στο επεισόδιο ο διοικητής της ασφάλειας, μπορεί στο βίντεο να είδαμε όλοι ότι, όχι, ΔΕΝ έφταιγαν μόνο δύο άτομα, κι όμως, μετά από άπειρες δικαστικές περιπέτειες, ο Δημητρίου σήμερα αδειάστηκε απ’ την ελληνική δικαιοσύνη, μεγαλοπρεπώς. (Νωρίτερα σερνόταν για χρόνια σε δίκες ως κατηγορούμενος απ’ τους αστυνομικούς, αυτός, που εξαιτίας τους έπαιρνε ψυχοφάρμακα και δεν έβγαινε από το σπίτι. Το θράσος τους δεν είχε όρια.) Μου έγραψε ο Σ.Δ. μάλιστα πριν λίγο: “Νομίζω ότι αξίζει η επισήμανση ότι ο Εισαγγελέας που παρέπεμψε οκτώ αστυνομικούς το 2006 είναι ο ίδιος που ζήτησε την αθώωση τους σήμερα.” 15/12/2006 Ποινικές ευθύνες σε οκτώ αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό του κύπριου φοιτητή Ποινικές ευθύνες σε οκτώ αστυνομικούς καταλογίζει ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Ζαχαρίας Μουράτης, στο πόρισμά του μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου, από αστυνομικούς με πολιτικά, το βράδυ των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου…
Και τώρα, έξι χρόνια αργότερα, η δικαιοσύνη είδε κάποιες ευθύνες (με ελαφρυντικά) σε δύο μόνο άτομα, που πήγαν ξανά σπίτι τους, ελεύθερα – και αναρωτιέμαι μάλιστα αν ακόμα εργάζονται στην αστυνομία, στο Δημόσιο δηλαδή, και τους πληρώνουμε κάθε μήνα εμείς και τους μισθούς τους. Κι οι δικαστές; Δεν είδαν το βίντεο; Θα το καταλάβαινα να μην μπορούσαν να το λάβουν υπόψη τους αν ήταν προϊόν υποκλοπής ή κρυφής κάμερας, όμως δεν ήταν! Έκαναν ότι δεν το είδαν; Οι όλοι εμείς που το έχουμε δει είμαστε τυφλοί – και ηλίθιοι; Έξι χρόνια μετά απ’ όλα αυτά, και σήμερα αυτό. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω: Ντροπή».
Απειλούν ανοιχτά τους δικαστές οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατικά αντίποινα, ή εμείς που διαβάσαμε το παραπάνω κείμενο –και υπ’ αυτόν τον τίτλο- είμαστε τυφλοί και ηλίθιοι; Και τι κάνει η πολιτεία γι’ αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια :