Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ!



ASTYNOMIA
Προχθές, αναφερθήκαμε στο μαύρο χάλι των περιπολικών της Αστυνομίας («Χάρβαλα τα περιπολικά – Κινδυνεύουν ζωές»), με αφορμή δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.
Όπως φαίνεται, όμως, το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Έτσι, με αφορμή ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν στα Χανιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα «του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων» της ΕΛ.ΑΣ.
«Το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων έχει αναδειχθεί κατ’ επανάληψη από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με αναφορές προς την αρμόδια Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, τις οποίες σας επισυνάπτουμε. Όπως προκύπτει από τα διδάγματα της κοινής πείρας, η πλημμελής συντήρηση των οχημάτων δύναται να οδηγήσει αιτιωδώς στην τέλεση εξ αμελείας αξιόποινων πράξεων. Είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων φορέων, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και των πολιτών, από την εκ των υστέρων αναζήτηση των κατά περίπτωση τυχόν ποινικών ευθυνών».
Πως θα επιβάλλεις το νόμο, την τάξη και τη… μηδενική ανοχή, Αντωνάκη; Με σαράβαλα περιπολικά; Για κάφρους περνάς τους Έλληνες αστυνομικούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια :