Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


GAY
Ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει κάθε δημόσια αναφορά στην ομοφυλοφιλία, την οποία χαρακτηρίζει «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», στα πλαίσια της προστασίας των παιδιών από την ανωμαλία, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η ρωσική Δούμα.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Τας, από τους 450 βουλευτές της ρωσικής Κάτω Βουλής, οι 388 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου. Όμως, για να γίνει νόμος του κράτους το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και στη δεύτερη και τρίτη ανάγνωσή του, κατόπιν να διαβιβασθεί στην Άνω Βουλή για έγκριση και τέλος να υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας.
Την ώρα της ψηφοφορίας, ανώμαλοι «ακτιβιστές» είχαν μαζευτεί έξω από τη βουλή και φιλιόντουσαν προκλητικά στο στόμα, γεγονός που προκάλεσε την επίθεση εναντίον τους από αγανακτισμένους πολίτες.
Στην ουσία του, το νομοσχέδιο απαγορεύει οποιαδήποτε θετική δημόσια αναφορά σε ομοφυλοφιλικά θέματα σε όλη την ρωσική επικράτεια. Για κάθε θετική δημόσια αναφορά σε… τοιούτα θέματα, θα επιβάλλονται αυστηρότατα πρόστιμα έως και 5.000 ρουβλίων (ισούται με 165 αμερικάνικα δολάρια) για φυσικό πρόσωπο και έως 500.000 ρουβλίων για νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και σχολεία κάθε είδους.

Αν εφαρμοζόταν κι εδώ τέτοιος νόμος (όταν έρθει ο καιρός θα εφαρμοστεί!), τότε οι καναλάρχες θα ήταν μονίμως με το χέρι στην… τσέπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :