Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Ο κόσμος το’χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι» - Οι αναρχικοί της "Βίλας Αμαλίας" έκλεβαν ρεύμα από την ΔΕΗ....!




Κοιτώντας χθες την τηλεόραση και συγκεκριμένα τις ειδήσεις, έπεσα πάνω σε μία «είδηση» που μου προκάλεσε τον αυθόρμητο γέλωτα. Μια είδηση που ευκόλως και ευλόγως θα μπορούσε να βραβευτεί ως μία από τις καλύτερες προσπάθειες κυβερνητικής προπαγάνδας. ...






Ως γνωστόν τον τελευταίο καιρό καλλιεργείται μια ιδιότυπη ψευδοκόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εδραιωθεί ο, μεταξύ τους, δικομματισμός. Γνωστοί οι τακτικισμοί και οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί προπαγάνδας, άλλωστε, στους μεγαλοδημοσιογράφους του καθεστώτος.
Η τεχνική εφαρμόζεται σε έναν Λαό με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ώστε να τον διχάσει και ακολούθως να τον σπρώξει σε δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οι οποίες φαίνονται ως δήθεν αντιμαχόμενες. Κάπως έτσι ο Τσίπρας και ο Σαμαράς, οι οποίοι έχουν κοινές απόψεις σε ότι αφορά τα μεγάλα σοβαρά θέματα, όπως θα μπορούσε να διαβεβαιώσει ο Σόιμπλε ή εν Ουάσιγκτον ταγοί της παγκοσμιοποίησης, φέρονται ως αντιμαχόμενοι. Είδαμε τον τελευταίο καιρό το θέατρο σκιών με τις δήθεν επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ, είτε μιλάμε για τον «Ξένιο Δία», είτε μιλάμε για τις καταλήψεις.
Στα πλαίσια αυτής της προπαγανδιστικής τακτικής εντάσσεται και η επόμενη είδηση που στην ουσία δεν είναι απλά «ψυγείο», αλλά ένα ρεπορτάζ για κάτι που γνώριζαν όλοι εκτός από τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς. Λέγανε, λοιπόν, χθες στα δελτία ειδήσεων ότι κατόπιν εμπειρογνωμοσύνης τεχνικού της ΔΕΗ ανακαλύφθηκε ότι η «Βίλα Αμαλίας» έκλεβε ρεύμα παρανόμως από την ΔΕΗ. «Ο κόσμος το’ χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι» που λέει και η παροιμία.
Το γεγονός ότι επί πόσα χρόνια στο συγκεκριμένο μέρος διοργανώνονταν συναυλίες δεν έλεγε τίποτα στους κυβερνώντες. Κανείς δεν είχε αναρωτηθεί πως λειτουργούσαν ενισχυτές, φώτα μέχρι και… τυπογραφείο στο εν λόγω μέρος ενώ η ΔΕΗ δεν έστελνε λογαριασμό στους… ενοίκους. Για να το προχωρήσουμε και ένα βήμα παραπάνω, να ρωτήσουμε το εξής: Στο εν λόγω μέρος λειτουργούσε δωμάτιο υπολογιστών με διαδίκτυο. Ο ΟΤΕ ή κάποια άλλη εταιρία είχε σχέση με την παροχή διαδικτύου στο μέρος; Αν ναι με τι ηλεκτροδότηση; Αν όχι πως είχε διαδίκτυο το μέρος; Προφανώς και δεν μπορεί να γίνει ο ανάλογος λογικός συνειρμός με το νερό και την ΕΥΔΑΠ, αφού η συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων δεν έχει και τόσο ανεπτυγμένο το ένστικτο της καθαριότητας.
Τόσα χρόνια, εκ των οποίων πολλά από αυτά με κυβέρνηση ΝΔ, γιατί δεν είχε κάνει αυτές τις λογικές ερωτήσεις η εκάστοτε κυβέρνηση;


http://mikromeseos.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7865.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :