Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ, Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ



KNAT
Ακούμε με κάθε ευκαιρία εκπροσώπους του πολιτικού και του τηλεοπτικού κατεστημένου της χώρας μας, να μιλάνε για τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου», του «δημοκρατικού πλαισίου», της «δημοκρατικής νομιμότητας» και άλλα τέτοια… δημοκρατικά και να προσθέτουν με νόημα: «εννοείται εκτός της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι δημοκρατικό κόμμα».
Καλά κάνουν βέβαια και αποκλείουν την Χρυσή Αυγή από τα… τόξα και τα βέλη τους και το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς τους, που αυτοί ονομάζουν «δημοκρατία», γιατί φυσικά και η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα μούτρα τους, αλλά άλλο είναι το θέμα. Ότι βάζουν μέσα στο «δημοκρατικό» τους «τόξο» το κόμμα των νοσταλγών του μεγαλύτερου σφαγέα της εποχής μας, του «πατερούλη» Στάλιν, από τη στιγμή που έχει ως διακηρυγμένο σκοπό του τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος (με επανάσταση) και τη «δικτατορία του προλεταριάτου», δηλαδή το δικτατορικό καθεστώς που κατέρρευσε σ’ όλο σχεδόν τον κόσμο πριν από δύο δεκαετίες και πλέον. Και που συνεχίζει να το διακηρύσσει πανελεύθερα, χωρίς να θίγονται στο ελάχιστο οι λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις (μηδέ των ψοφοδεξιών εξαιρουμένων). Αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ, κείμενο που προαναγγέλλει… σοσιαλιστική επανάσταση και… δικτατορία του προλεταριάτου:
«Ο ιμπεριαλισμός είναι η παραμονή της κοινωνικής επανάστασης του προλεταριάτου. Από το 1917 και δω αυτό επιβεβαιώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα» (Από τον πρόλογο στη γαλλική και τη γερμανική έκδοση του έργου του Β. Ι. Λένιν «Ο ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού», Άπαντα, τ. 27, σελ. 314). Το Κόμμα μας από το 1918 μιλά για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Η κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού αποδεικνύει ότι είμαστε σε εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό και ότι έχουν δημιουργηθεί οι υλικές προϋποθέσεις από την εποχή ακόμα της Οχτωβριανής Επανάστασης. Από τότε δηλαδή που ο καπιταλισμός πέρασε στο μονοπωλιακό του στάδιο, τον ιμπεριαλισμό. Στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, στο Σχέδιο Προγράμματος, αναφέρεται: «Ο ελληνικός λαός θα απαλλαγεί από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων όταν η εργατική τάξη με τους συμμάχους της πραγματοποιήσει τη σοσιαλιστική επανάσταση και προχωρήσει στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, δηλαδή της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας. Η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική» (Θέση 73). Με βάση το χαρακτήρα της εποχής και το γεγονός ότι ο καπιταλισμός στην Ελλάδα βρίσκεται στο ανώτατο στάδιο, τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή το μονοπωλιακό καπιταλισμό, η επανάσταση θα είναι σοσιαλιστική».
Ιδού, λοιπόν, το «δημοκρατικό» τους κόμμα. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: πιστεύουν πραγματικά ότι το ΚΚΕ είναι… δημοκρατικό κόμμα, ή μήπως έτσι το λένε γιατί γνωρίζουν πως είναι… ακίνδυνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια :