Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΙΟ



DEH
Μεγάλες κομπίνες, με πρωταγωνιστές τους αριστερούς συνδικαλιστές, ανακαλύφθηκαν στο ταμείο τεχνικών εργαζομένων της ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ), από διαχειριστικό έλεγχο που έγινε, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής». Πιο συγκεκριμένα ο έλεγχος που έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα, διαπιστώνει ότι μέσα από το Ταμείο δικαιολογούνταν αποδείξεις συνδικαλιστών για κομμωτήρια, κρεοπωλεία, αγορές τσιγάρων, ακόμα και για εκδόσεις περιοδικών, τα οποία όμως ποτέ δεν… τυπώθηκαν. Μόνο για το 2010, αυτού του είδους οι αποδείξεις φτάνουν τα 45.552 ευρώ, ενώ για το 2011 τα 60.464 ευρώ! Σύμφωνα με την Έκθεση που υποβλήθηκε: «Το εύρος και το μέγεθος των δαπανών από μικροαποδείξεις συνιστούν υπερβολική σπατάλη, αναιτιολόγητη εκροή εξόδων και ηθελημένη κακοδιαχείριση». Επιπροσθέτως, από το «απεργιακό» ταμείο που διαχειρίζονταν η ΕΤΕ, επιχορηγούνταν συνδικαλιστές κατά τις ημέρες των απεργιών, αλλά και για ημέρες που δεν γίνονταν απεργίες.
Θα ψαχτεί το σκάνδαλο σε βάθος, ή μήπως η διαρροή του αποτελεί προειδοποιητικό εκβιασμό της συγκυβέρνησης προς το συνδικαλισταριό, ότι «καθίστε φρόνιμα αλλιώς θα σας βγάλουμε τα άπλυτα στη φόρα»; Ίδωμεν!
(ΥΓ): Πάντως, μόλις βγήκε στη φόρα ο βίος και η πολιτεία του 64χρονου πρώην πασοκοσυνδικαλιστή του Μετρό, ότι διορίστηκε στα… 59 του χρόνια επί σημιτοκρατίας, ότι υπάρχει πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στο όνομα της κόρης του κ.τ.λ., και τώρα θυμήθηκε πως «ήρθε η ώρα να κάνουμε… ΑΝΤΑΡCIA», η απεργία που άρχισε με μεγάλα λόγια περί ανατροπής της κυβέρνησης κ.τ.λ., έλαβε άδοξο τέλος. Με… πορδές δε βάφονται αυγά, σύντροφοι συνδικαλιστάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :