Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑnogay
Μετά την άγρια δολοφονία 23χρονου Ρώσου από δύο φίλους του αφού τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο η Ρωσία μισεί τους ομοφυλόφιλους. Το ίδιο διερωτάται και ο Αντόν Κρασόφσκι, τηλεοπτικός αστέρας που σημείωνε σημαντική επιτυχία με τις εκπομπές του, αλλά μόλις αποκάλυψε μπροστά στη τηλεοπτική κάμερα ότι είναι ομοφυλόφιλος είδε την πόρτα της εξόδου από το κανάλι, στο οποίο εργαζόταν.
«Είμαι γκέι και είμαι άνθρωπος όπως ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ», τόλμησε να πει δημόσια ο Κρασόφσκι σε ζωντανή εκπομπή, σοκάροντας προφανώς τους διευθυντές του καναλιού, οι οποίοι δίχως δεύτερη σκέψη του ανακοίνωσαν την απόλυσή του.
«Κέρδισα πολλά χρήματα στην τηλεόραση και κατάλαβα ότι θα τα έχανα όλα. Κατάλαβα επίσης, ότι δε μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Δεν το έκανα για να αποκτήσω εκατοντάδες likes στη σελίδα μου στο Facebook. Το έκανα γιατί ήθελα το Κρεμλίνο να το ακούσει. Το άκουσαν και τους εξέπληξα», δήλωσε ο Κρασόφσκι σε συνέντευξή του.
Την ίδια ώρα, η ομοφοβική τάση της ρωσικής κυβέρνησης πρόκειται να παγιωθεί, καθώς αναμένεται να περάσει νόμος που θα απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».
Σε αυτό το κλίμα, η ζωή των ομοφυλόφιλων στην Ρωσία γίνεται ακόμα δυσκολότερη, καθώς, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, «δεν υπάρχουν προσωπικότητες στον αθλητισμό, στον πολιτισμό ή την πολιτική που να δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι γκέι».
Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, σύμφωνα με έρευνα το 80% των Ρώσων πιστεύουν ότι οι γκέι θα έπρεπε να κρύβουν την σεξουαλική τους φύση, την ώρα που πολλοί είναι εκείνοι που ζουν διπλή ζωή για δεκαετίες. Παράλληλα, μόνο το 16% των Ρώσων πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι «φυσιολογική», ενώ πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν πως οι γκέι χρειάζονται «θεραπεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :