Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΤΑ ‘ΧΕ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ;;; ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΡΑΣΟΦΤΙΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!


ataturk-boutarioglou
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Μπουτάρης χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή «βαθιά ανθελληνικό και αντιπατριωτικό μόρφωμα».
Εξήγησε, δε, πως «εκδίδονται όλο και περισσότερες προειδοποιητικές οδηγίες από το εξωτερικό για τη δράση ρατσιστικών ομάδων στη χώρα μας, οι οποίες σαφώς και πλήττουν την εικόνα, αλλά και την οικονομία της Ελλάδας».
Ερωτηθείς ποιος είναι ο πατριώτης στις μπερδεμένες εποχές που ζούμε κι αν είναι πατριώτης ο ίδιος, απάντησε: «Πιστεύω πως ο πατριωτισμός σχετίζεται με την πραγματική προσφορά του καθενός στην πατρίδα του. Με αυτήν την έννοια, επειδή αγωνίζομαι για το καλό της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, υπηρετώ και τα συμφέροντα της πατρίδας μου όσο καλύτερα μπορώ.
»Τι πιο πατριωτικό από το να ενισχύσεις την τοπική οικονομία. Με έχουν κατηγορήσει για ανθέλληνα, αλλά πιστεύω πως εστιάζουν σε λάθος κατεύθυνση. Αυτοί που υποσκάπτουν το συμφέρον της πατρίδας είναι υποστηρικτές των ιδεών της Χρυσής Αυγής.
»Για παράδειγμα εκδίδονται όλο και περισσότερες οδηγίες από το εξωτερικό για τη δράση ρατσιστικών ομάδων στη χώρα μας, οι οποίες σαφώς και πλήττουν την εικόνα, αλλά και την οικονομία της Ελλάδας.
»Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι η Χρυσή Αυγή, εκτός από τη συστηματική καλλιέργεια μίσους στην ελληνική κοινωνία, είναι βαθιά ανθελληνικό και αντιπατριωτικό μόρφωμα».
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπεραμύνεται του οράματός του για μια ανοιχτή πόλη, σημειώνοντας: «Οι επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, έχουν αναγνωρίσει ότι μια ανοιχτή πόλη σημαίνει πόλη με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
»Από την άλλη μερία, υπάρχουν ομάδες συμπολιτών μας που ποτέ δεν θα συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι η Θεσσαλονίκη, όντας ανοιχτή πόλη, είναι ανοιχτή σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων και των Εβραίων που έχουν δεσμούς αιώνων μαζί της»

Δεν υπάρχουν σχόλια :