Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ»



Με μια καυστική ανακοίνωση, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) πήρε θέση για το περιβόητο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο («Νόμο του Αίσχους»). Ιδού η πλήρης ανακοίνωση:

«Με περίεργο τρόπο οι ιθύνοντες που βρέθηκαν στο τιμόνι της χώρας, για άλλη μία φορά στρέφονται εναντίον της Εκκλησίας.

Νομίζουν ότι ἡ χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουν γνώση οι φύλακες όμως, και ας γνωρίζουν οι πάντες ότι ὁ Ορθόδοξος Κλήρος της Ελλάδος είναι στις επάλξεις, κόντρα σε κάθε σκοταδιστή που με το κάλυμμα του μοντέρνου και του εκσυγχρονιστή έρχεται να αλώσει ότι έχει απομείνει όρθιο στην έρημη τούτη χώρα.

Ο Ελληνικός Ορθόδοξος Εφημεριακός Κλήρος έχει αποδείξει όχι μόνο ότι δεν έχει ρατσιστικές τάσεις, αλλά τουναντίον περιθάλπει «όν τρόπον επισυνάγει όρνις τα νοσσία εαυτής υπό τας πτέρυγας,…», όλους τούς ανθρώπους χωρίς κανέναν απολύτως προσδιορισμό.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι με πρόφαση τον αντιρατσιστικό νόμο, προσπαθούν να περιορίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και να φιμώσουν την φωνή της Εκκλησίας.

Πλανώνται πλάνην οικτράν. Στο διάβα της ιστορίας η Εκκλησία έχει περάσει από φωτιά και τσεκούρι και δεν ηττήθη. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Μόνο πού τώρα ὁ πόλεμος είναι ύπουλος. Να είστε βέβαιοι όμως ότι ὁ Ορθόδοξος Κλήρος δεν θα αφήσει κανέναν να αλώσει την λογική ποίμνη του Χριστού.

Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, τιμούμε αυτούς πού σέβονται την Ορθοδοξία και αντιμαχόμεθα τους εχθρούς της.

Μαθήματα περί σεβασμού της ¨ετερότητας¨ μπορεί να διδαχθεί ὁ καθένας από την Εκκλησία μας, διότι σύμφωνα με τον Χριστό δεν υπάρχει Έλληνας και ξένος ελεύθερος ή δούλος. Εμπρός του είμεθα όλοι ίσοι.

Αυτοί πού θέλουν να περιορίσουν το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και να φιμώσουν την Εκκλησία στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεωρώντας όλους εμάς ως στρατιωτάκια, θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να μην οικοδομούν μία κλειστή και ανελεύθερη κοινωνία όπως αυτές πού η ιστορία κατεδίκασε μέσα στον εικοστό αιώνα.».

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Κ.Ε Ὁ Πρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής

Δεν υπάρχουν σχόλια :