Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΕ ''ΜΑΥΡΟ''......- ΑΝΟΙΞΕ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΕΓΚΕ. ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΜΑΥΡΟΙ ΠΑΝΘΗΡΕΣ". ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28ΧΡΟΝΗ ΚΕΝΥΑΤΗ



Black Panther
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο Κενυάτης Μιχάλης Τσεγκε που κατά δήλωση του ζει 28 χρόνια στην Ελλάδα, έχει φάει ξύλο από τους Χρυσαυγίτες, έδωσε συνέντευξη στο CHANNEL 4, απείλησε με αντίποινα και αντίσταση στους φασίστες κι αποκάλυψε ότι ανήκει στους "Μαύρους Πάνθηρες", έχει εξαφανιστεί από τα παλιά στέκια που σύχναζε. Την ίδια ώρα οι Αφρικανοί στην Αθήνα φαίνεται να μην συμφωνούν με τις δηλώσεις τους, λέγοντας ότι είναι θέμα της πολιτείας να προστατεύσει τους αδικημένους πολίτες που πέφτουν θύματα ρατσισμού.
Ποιοι είναι όμως οι 'Μαύροι Πάνθηρες" που λέει ότι ανήκει ο Μιχάλης;
Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων ήταν μία επαναστατική, αφροαμερικανική, αριστερή οργάνωση, που έδρασε στις Η.Π.Α από το 1968 ως το 1982. Η "προκλητική ρητορική, η αγωνιστική στάση και τα πολιτικά και πολιτιστικά άνθη" της ομάδας, "άλλαξαν μόνιμα το περίγραμμα της Αμερικανικής ταυτότητας". Ιδρύθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας στις 15 Οκτώβρη του 1966, και αρχικός στόχος ήταν η προστασία της Αφροαμερικανικής κοινότητας από την αστυνομική βαρβαρότητα. Η ηγεσία της ασπαζόταν την κομμουνιστική (ιδιαίτερα τη Μαοϊκή) θεωρία όμως εξαιτίας του αρχικής φήμης της ομάδας ως μαύρης εθνικιστικής γκρούπας, προσέλκυσε ποικίλα μέλη. Στο απόγειο της το 1969, 250.000 άνθρωποι λάμβαναν την εφημερίδα της οργάνωσης, ενώ είχε 10.000 μέλη.
Οι Δράσεις των Μαύρων Πανθήρων άρχιζαν από τα λεγόμενα "Προγράμματα Επιβίωσης", εμπνευσμένα από τον Μάο Τσε Τούνγκ. Το πρώτο τέτοιο ήταν το "Δωρεάν Πρωινό για τα Παιδιά", που απευθύνονταν σε όλα τα φτωχά παιδιά των Η.Π.Α. Η δράση επεκτάθηκε, και στο απόγειο της, τάιζε κάθε πρωί 10.000 παιδιά. Ήταν τέτοια η ντροπή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, που αναγκάστηκε λίγο αργότερα να υιοθετήσει παρόμοια προγράμματα. Επίσης γίνονταν μαθήματα πάνω στις πρώτες βοήθειες, σεμινάρια αυτοάμυνας, μαθήματα οικονομίας και πολιτικής, ενώ υπήρχε και διανομή ρούχων σε απόρους, καθώς και προγράμματα επανένεταξης για αλκοολικούς και τοξικομανίες.
Πολιτικές Δραστηριότητες και Συγκρούσεις με την Αστυνομία
Οι πολιτικές δράσεις της οργάνωσης περιλάμβαναν συνεργασίες με φοιτητικές οργανώσεις, καθώς και πορείες και διαδηλώσεις ενάντια σε πολιτειακούς νόμους που ψηφίστηκαν ενάντια στην οργάνωση και τη δράση της- συγκεκριμένα στο δικαιώματα της για οπλοκατοχή σε δημόσιους χώρους. Μέλη της, αλλά και η ίδια η οργάνωση συνεργάστηκε με ειρηνικά κινήματα αλλά και άλλες αντιρατσιστικές και αριστερές οργανώσεις, όπως το ΚΚ ΗΠΑ και το Κόμμα Ειρήνης και Ελευθερίας. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία υπήρξαν πολλές. Ο αρχηγός του FBI, Τζ. Έντγκαρ Χούβερ τους χαρακτήρισε ως "Τη μεγαλύτερη απειλή στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας",[10] ενώ η αστυνομία σκότωσε συνολικά 34 μέλη των Μαύρων Πανθήρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια :