Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

SYRIZA ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ – Ο MISTER TSIPRAS ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ… ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ!




Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ μίλησε χθες ο mister Tsipras (φέρτε μας τον φρούραρχο!), στην οποία… ξιφούλκησε κατά της διαπλοκής και παρουσίασε «σειρά προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας». Ιδού τι είπε, μεταξύ άλλων:

«Φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλει ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα, να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή. Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η αδειοδότηση για την απόκτηση άδειας λειτουργίας των ΜΜΕ από μηδενική βάση, ενώ θα αποκλείονται από τους διαγωνισμούς επιχειρήσεις που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους, και όσες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και όσες δεν τηρούν κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το μιντιακό σύστημα είναι η πλειοψηφία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και πλέον η απαξιωμένη και χειραγωγημένη ΕΡΤ, που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ… Ας δούμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες σε αυτά που εμείς ονομάζουμε συστημικά ΜΜΕ: Εκείνοι που είτε έχουν συμφέρον στη συνέχιση αυτής της πολιτικής που μας οδήγησε στην κρίση, είτε τρέμουν την ιδέα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα θέσει εν αμφιβόλω την προνομιακή τους μεταχείριση από την πλευρά του κράτους. Με δυο λόγια πρόκειται για την οικονομική ολιγαρχία, που όχι μόνο δε μάτωσε από την κρίση, αλλά έχοντας βγάλει τα κέρδη των προηγούμενων ετών στο εξωτερικό, μας κουνάει σήμερα το δάκτυλο…».

Όλα αυτά, τα είπε μετά από τις απανωτές βίζιτες στα συγκροτήματα της διαπλοκής και τις συναντήσεις που είχε εκεί με τους βαρόνους των ΜΜΕ. Οι οποίοι αποδεδειγμένα τον έχουν στα ωπα-ωπα. Ποιον, λοιπόν, νομίζει ότι κοροϊδεύει ο… leader of SYRIZA; Για… αμερικανάκια μας πέρασε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :