Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ – ΤO ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ”


image7[3]

Αντί το κόμμα της εγκατάλειψης να καταθέσει τα βιβλία με την «μαύρη τρύπα» καταθέτει αντιρατσιστικούς νόμους.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη κατέθεσε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, με την οποία ζητά την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση του ρατσισμού.«Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.«Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013», τονίζει στην επιστολή του ο Γ. Μανιάτης.
«Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει ο κ. Μανιάτης.Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι το Μαξίμου προκαλεί ρήγμα στις ενδοκυβερνητικές σχέσεις με την επιμονή της να μην δέχεται νέο αντιρατσιστικό.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το χθεσινό αδιέξοδο στη σύσκεψη των αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως δύο λύσεις υπάρχουν: ή να κατατεθεί το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη και να ψηφιστεί αφού γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις, ή -αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία στην κυβέρνηση για την κάταθεση του επίμαχου ν/σ – να προωθηθεί η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, για την οποία ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι αποδέχεται ως βάση συζήτησης και η ΔΗΜΑΡ αλλά και άλλα κόμματα.
Η ρήξη στην κυβερνητική συνοχή είναι πλέον ξεκάθαρη…

Δεν υπάρχουν σχόλια :