Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μέρκελ: Δυνάστης της Ευρώπης με κομμουνιστική ..αγωγή !
Η χαμογελαστή κοπέλα στη μέση της εικόνας, είναι η Άνγκελα Μέρκελ σε ηλικία 17 ετών, που φοράει το πηλίκιο της πολιτοφυλακής της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (DDR), ενώ  στο πλάι της περπατά ένας αξιωματικός του Λαϊκού Στρατού και εκπαιδευτής των νεαρών κοριτσιών.
Η εκπαίδευση στην πολιτοφυλακή ήταν υποχρεωτική για όλες τις μαθήτριες και αποτελούσε προϋπόθεση για να λάβουν απολυτήριο. Ακόμη και όσες μαθήτριες ζητούσαν να εξαιρεθούν, καταθέτοντας ιατρικές βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες, ήταν υποχρεωμένες να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση έναν χρόνο αργότερα.
Τη συγκεκριμένη φωτογραφία τράβηξε η συμμαθήτριά της Άνγκελα Μέρκελ, Σόνια Φάισμπεργκ, η οποία δήλωσε: «Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλά κρεβάτια-κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά 
ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα έπρεπε να προσανατολιζόμαστε στο δάσος χρησιμοποιώντας χάρτες και πυξίδα ή να σκαρφαλώνουμε πάνω από εμπόδια. Προβλεπόταν επίσης και πορεία αντοχής εκτός δρόμου».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :