Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

"ΚΑΙΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ" ΤΟΝ ΑΚΗ Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΖΗΓΡΑΣ: "ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ. ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ"



akis-klouva1
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ζήγρα κατονόμασαν στο δικαστήριο ως πλαστογράφο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκαλώντας την αντίδραση του ιδίου και των συνηγόρων υπεράσπισής του. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ζήγρας έχει αναπτύξει τον συγκεκριμένο υπερασπιστικό ισχυρισμό, ότι δηλαδή τα στοιχεία του πλαστογραφήθηκαν και στο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας.
Για πολιτική δίωξη και για πολιτική δίκη έκανε λόγο και ζήτησε εκ νέου την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ υποστηρίζοντας ότι η υλοποίηση των επίμαχων συμβάσεων για τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα ήταν μια συλλογική απόφαση την οποία έλαβε το ΚΥΣΕΑ.
«Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει να κάνει με μια πολιτική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον μου και κρατάει εδώ και τρία χρόνια. Είναι μια πολιτική δίκη. Είναι μια υπόθεση κυβερνητικής πολιτικής. Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο και συνέχισε: η υλοποίηση των συγκεκριμένων συμβάσεων δεν είναι μια μεμονωμένη απόφαση που έλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι μια απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ. Τίποτα δεν μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς αυτό. Το ΚΥΣΕΑ είναι το θεσμοθετημένο όργανο για θέματα στρατηγικής πολιτικής και εξοπλισμών».
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε σε απόφαση που είχε λάβει η κυβέρνηση Σημίτη μετά τα γεγονότα στα Ίμια σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να προωθηθεί το γρηγορότερο δυνατό ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα ενίσχυε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. «Οι απόφασεις που πάρθηκαν από το ΚΥΣΕΑ» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος «περιλαμβάνουν και την απόφαση για την προώθηση της μεγάλης επένδυσης για το Πολεμικό ναυτικό (γερμανικά υποβρύχια)».
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του δικαστηρίου επιχείρησε να διακόψει τον πρώην υπουργό και προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να απαντά ότι υπάρχουν υποψίες σε βάρος του ίδιου τις οποίες πρέπει να απαντήσει για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:
Πρόεδρος: Δεν υπάρχουν υποψίες, δεν ξεκινήσαμε ακόμη.
Άκης: Υπάρχουν στα χαρτιά, υπάρχουν στο βούλευμα
Πρόεδρος: Αρκεί η άρνησή σας
Άκης: Θέλω να καταλάβετε ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια για την ικανοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ ήταν καταλυτικός
Πρόεδρος: Τα έχουν αναπτύξει αυτά οι συνήγοροί σας
Άκης: Δεν μπορώ δηλαδή να σας ενημερώσω; Δεν υπάρχει δωροδοκία, το αποδεικνύω όχι μόνο βάσει της νομοθεσίας αλλά ούτε και στην πράξη. Ήταν τόσο πολύπλοκες οι διαδικασίες του ΚΥΣΕΑ που δεν θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :