Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΥΡΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟΝ ΝΕΟ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟ;


ROUPAKIOTIS
Σε «περαιτέρω επεξεργασία», λοιπόν, το νέο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο των Ρουπακιώτη-Δένδια και λοιπού… συνταγματικού τόξου. Γιατί άραγε; Ας δούμε τι εξήγηση δίνουν οι καλά πληροφορημένες (από πρώτο χέρι…) ναυαρχίδες του καθεστωτισμού:
Καθημερινή:
«Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ενστάσεις καταγράφονται τόσο στις αναφορές του νομοσχεδίου περί πολιτικής πάλης όσο και σε αυτές περί γενοκτονίας. Δεν είναι τυχαία, λένε κυβερνητικές πηγές, η αντίδραση του ΚΚΕ σύμφωνα με το οποίο «το νομοσχέδιο στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ».
Τα Νέα:
«Με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, το σχετικό νομοσχέδιο αποσύρεται προκειμένου να υποστεί περαιτέρω επεξεργασία, καθώς κρίνεται ότι αρκετές διατάξεις του μπορεί να εγείρουν συνταγματικά ζητήματα ή είναι «κακοδιατυπωμένες». Σύμφωνα με πληροφορίες, για προβλήματα που ήταν ενδεχόμενο να προκύψουν από την εφαρμογή διατάξεων του νομοσχεδίου είχαν ήδη υποβάλλει στην κυβέρνηση ενστάσεις το ΚΚΕ και η Εκκλησία, οι οποίες κρίθηκαν δικαιολογημένες από το Μέγαρο Μαξίμου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται από κυβερνητικές πηγές ότι με τη διάταξη που προβλέπει την ποινική δίωξη και για ομάδες ή φορείς που προωθούν την «εχθροπάθεια και την αντιπαλότητα», θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπο με ποινικές ευθύνες το ΚΚΕ που υπεραμύνεται της ταξικής πάλης, ενώ αντίστοιχα ζητήματα φαίνεται ότι ανακύπτουν και για την Εκκλησία, στη βάση του ότι σχεδόν όλοι οι ιερείς αποκηρύσσουν από τον άμβωνα τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Κατά τις ίδιες πηγές, μείζον θέμα θα μπορούσε να ανακύψει και με τη διάταξη που αναγάγει σε ποινικό αδίκημα την άρνηση αναγνώρισης γενοκτονιών. «Η Χρυσή Αυγή, αντί να είναι υπόλογη, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτή τη διάταξη και να ζητήσει την ποινική δίωξη βουλευτών που δεν θεωρούν γενοκτονία την Μικρασιατική καταστροφή, η οποία έχει αναγνωριστεί ως γενοκτονία από την ελληνική Βουλή», τόνιζαν οι ίδιες πηγές”».
Συμπεράσματα:
1ον) Οι «κακοδιατυπωμένες» διατάξεις οφείλονται στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο προφανώς ήρθε γραμμένο απ’ έξω (ξέρετε από πού…) και απλώς μεταφράστηκε στα ελληνικά. Αν μάλιστα το κείμενο ήταν γραμμένο και σε καμιά… περίεργη γλώσσα (τα εβραϊκά, ας πούμε), μπορεί να έγιναν λάθη και στη μετάφραση…
2ον) Ο Φον Αντωνάκης δεν διανοείται ότι θα υπάρχουν διατάξεις που θα μπορούν να συμπεριλάβουν και το ΚΚΕ. Το ξεφτιλισμένο αυτό κόμμα των υμνητών του μεγαλύτερου εγκληματία που γέννησε ο πλανήτης τον 20ο αιώνα, είναι η «ιερή αγελάδα» του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος και τέτοια θα παραμείνει!
3ον) Η Ρεπούση και κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκαν ότι η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων θα τους οδηγήσει στο σκαμνί. Ανεπίτρεπτον!
4ον) Πως θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα; Για να μην… κουράζονται οι… νομομαθείς με αλλαγές κ.τ.λ. και για να μην τσακώνονται οι συγκυβερνήτες μεταξύ τους, υπάρχει ένας μόνο τρόπος: να αναφέρει ο νόμος στην ακροτελεύτια διάταξή του, το εξής απλό «τα παραπάνω ισχύουν μόνο για τον αρχηγό, τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής»! Τίποτα άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :